Bekende mensen uit Schijndel

Ontdek opmerkelijke persoonlijkheden uit Schijndel

Schijndel staat bekend om de vele populaire evenementen zoals Paaspop, carnaval en Schijndel aan Zee. Maar Schijndel is ook de geboortestad van enkele BN’ers en andere bekende personen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Schijndel. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal beroemdheden uit Schijndel.

Historische bekendheden uit Schijndel

Het Noord-Brabantse Schijndel heeft enkele historische beroemdheden voortgebracht. Hieronder hebben we vier bekende figuren verzameld die geboren zijn in Schijndel.

Gérard Buzen

Gérard Buzen was een militair en diende als vrijwilliger in het Franse leger. Hij vervulde de rol van jager te paard. Later in zijn leven was hij ook in dienst van het Nederlandse en het Belgische leger. Hij werd uiteindelijk benoemd tot minister van Oorlog. Die rol vervulde hij slechts twee jaar. In 1842 maakte hij een eind aan zijn leven. De reden lag in een schandaal uit zijn militaire loopbaan. Hij leefde van 1784 tot 1842. Hij werd geboren in Schijndel, als kind van een hoogleraar. Uiteindelijk overleed hij in de plaats Sint-Joost-ten-Node. Een gemeente vlakbij Brussel.

Wilhelmus van de Ven

Wilhelmus van de Ven was een geestelijke van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij is onder andere plebaan van de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch geweest. In 1892 werd hij benoemd tot bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Na zijn overlijden werd zijn naam toegevoegd aan de gedenksteen in de Bisschopskapel. Hij leefde uiteindelijk van 1834 tot 1919. Hij werd geboren in Schijndel, en overleed in ‘s-Hertogenbosch.

Theodorus Ignatius Welvaarts

Theodorus Ignatius Welvaarts vervulde meerdere geestelijke rollen. Hij was regulier kanunnik, prior, bibliothecaris en archivaris. Door deze verschillende functies ontwikkelde hij zich tot een gerespecteerde geschiedschrijver en letterkundige. Hij was actief betrokken bij het religieuze leven en de verschillende activiteiten van de abdij. Hij leefde volgens de regels van de kloostergemeenschap, voerde verschillende pastorale taken uit en woonde gebedsdiensten bij. Hij leefde van 1840 tot 1892. Hij werd geboren in Schijndel, en overleed in Postel. Een woongebied in de provincie Antwerpen.

Theodorus van Oorschot

Theodorus van Oorschot was een Nederlandse kunstschilder die voornamelijk de impressionistische stijl omarmde. Hij schilderde niet alleen veel stillevens, maar ook het landschap van de Meierij van ‘s-Hertogenbosch speelde vaak de hoofdrol in zijn werken. Hij leefde van 1910 tot 1989 en heeft zijn hele leven in Schijndel. Zijn werken zijn tot op de dag van vandaag te bewonderen in het Schijndelse museum Jan Heestershuis.

Theodorus van Oorschot

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Hedendaagse beroemdheden uit Schijndel

Ook vandaag de dag mogen we in Schijndel trots zijn op meerdere bekende namen. Schijndel is de geboorteplaats van enkele bekende sporters en andere inspirerende mensen.

Manon van den Boogaard

Manon van den Boogaard is een professioneel voetbalster. Ze heeft van 2007 t/m 2012 voor FC Utrecht gespeeld. In 2012 stapte ze over naar de Eindhovense club PSV. Daar speelde ze twee seizoenen als middenvelder. Daarna is ze aan de slag gegaan als sportfysiotherapeut bij de KNVB. Ze heeft zich gespecialiseerd in kruisband revalidatie. Deze rol vervult ze nog steeds. Manon van den Boogaard werd in 1982 geboren in Schijndel.

Stijn Steenbakker

Stijn Steenbakker is een wethouder van Eindhoven. Deze rol vervult hij sinds 2018. Daarvoor was hij beleidsmedewerker van het CDA. Hij heeft echter niet altijd in de politiek gezeten. Als afgestudeerd econoom was hij bij Rabobank actief als corporate management trainee, financieringsspecialist en relatiemanager. Niet zo verwonderlijk dus dat hij in zijn tijd bij de CDA ook woordvoerder Financiën, Economie en Sport was. Stijn Steenbakker werd in 1987 geboren in Schijndel.

Twan Burg

Twan Burg is een zeer getalenteerde schaker. Op zijn negende werd hij al Nederlands kampioen. Vele andere prijzen volgden. Door het overkoepelende orgaan van schaakbonden (FIDE) is hij benoemd tot Internationaal Grootmeester. Het is de hoogst haalbare titel voor professionele schakers. Hij heeft zijn carrière tot nu toe vele prijzen in binnen- en buitenland gewonnen. Twan Burg werd in 1990 geboren in Schijndel.

Marloes Keetels

Marloes Keetels is een professioneel hockeyster en kwam meerdere keren uit voor de Nederlandse hockeyploeg. Ze deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. In 2016 won ze twee keer zilver in Rio de Janeiro. Vervolgens, in 2020, behaalde ze goud in Tokyo. Daarnaast werd ze met haar ploeg in totaal drie keer wereldkampioen. De laatste keer was in 2022, waarna ze stopte met haar topsportcarrière. Ze speelde in totaal 169 interlands. De reden dat ze stopte? Ze wilde meer vrijheid. Tijdens haar topsportcarrière was haar agenda altijd al voor de komende maanden gevuld. Een verjaardag of uitje met vrienden of familie moest ze daardoor vaak overslaan. Daar heeft ze nu geen last meer van. Ze oriënteert zich rustig op een baan. Marloes Keetels werd in 1993 geboren in Schijndel. Tegenwoordig woont ze in Gorinchem.

Marloes Keetels

Rai Vloet

Rai Vloet is een betaald voetballer en de zoon van oud-voetballer Wiljan Vloet. Rai speelde in Nederland en daarbuiten voor de voetbalclubs PSV, NAC Breda, FC Chiasso, Frosinone, Sint-Truiden, Excelsior en het Kazachstaanse Astana FK. In 2023 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk in 2021. Daarbij kwam een vierjarig jongetje om het leven. Rai Vloet vertrok naar het Russische FK Oeral. Wanneer hij terugkeert naar Nederland, zal hij alsnog zijn straf moeten uitzitten. Rai Vloet werd in 1995 geboren in Schijndel. Op dit moment woont hij in Rusland.

Sven Blummel

Sven Blummel is een professioneel voetballer. Hij begon zijn carrière bij het Schijndelse RKSV. Na dit avontuur begint hij aan een nieuwe uitdaging: Jong PSV. Bij Jong PSV tekende hij zijn eerste ‘echte’ contract. Sven maakte vervolgens van PSV de overstap naar FC Den Bosch. In 2019 verruilde hij Nederland voor Denemarken, om te spelen voor Fremad Amager. Het doel is om daar minimaal drie jaar te spelen, maar na een half seizoen keert hij alweer terug naar Nederland. Terug in Nederland gaat hij eerst voetballen voor de Graafschap, waarna hij de overstap maakt naar de Limburgse club MVV Maastricht. Daar speelt hij tot op heden nog steeds in de rol van aanvaller. Sven Blummel werd in 1995 geboren in Schijndel.

Verhuizen naar Schijndel met verhuisbedrijf Strang

Wilt u graag ook graag in Schijndel gaan wonen net als deze bekend- en beroemdheden? De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. Eduard Strang is hét verhuisbedrijf voor Schijndel en omstreken. Dankzij deze ervaring verhuizen we uw inboedel vlot en soepel. Zonder stress. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. We hopen dat we u extra enthousiast hebben gemaakt over deze mooie Noord-Brabantse plaats. Dichtbij de grote stad, volop dingen te beleven!

Verhuizen van, naar of vanuit Schijndel met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het mooie Schijndel: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.