Bekende mensen uit Rosmalen

Bekende mensen uit Rosmalen

Er komen meer bekende en beroemde mensen uit Rosmalen dan u misschien denkt. Sommigen zijn er geboren, en anderen hebben er gewoond. Denk aan bekende sporters, ondernemers en artiesten. Als verhuisbedrijf voor Rosmalen zijn we hier natuurlijk benieuwd naar. Daarom hebben we het onderstaande overzicht voor u samengesteld.

Bekendheden uit Rosmalen van vroeger

De onderstaande bekendheden uit Rosmalen zijn helaas al overleden. Jan Heijmans, Albert West en Rob Steenhuis zijn daar enkele voorbeelden van. Ondanks dat ze niet meer onder ons zijn, is hun nalatenschap nog altijd te zien en te horen.

Jan Heijmans (Heijmans)

Hij begon als stratenmaker, en bouwde een enorm bedrijf op. We hebben het over Jan Heijmans. Geboren op 20 juni 1902 in Rosmalen, en overleden op 18 juni 1965. Heijmans begon in 1923 een stratenmakersbedrijf, en leerde al snel hoe je zakelijk succes verwierf. Het bedrijf Heijmans geeft ondertussen werk aan zo’n 5000 mensen. Het bouwbedrijf werkt aan uiteenlopende projecten zoals: nieuwbouwprojecten, datacenters, bruggen, snelwegen, vaarwegen, kantoorbouw en nog veel meer. In 2022 behaalde het bedrijf een omzet van 1,81 miljard euro.

Albert West (zanger)

Albert West is een Nederlandse zanger die leefde van 2 september 1949 t/m 4 juni 2015. Hij werd niet geboren in Rosmalen, maar in Den Bosch. Later verhuisde hij naar Rosmalen, waar hij tevens kwam te overlijden. Zijn volledige naar was Albertus Petrus Henricus Gerardus Westelaken. Hij begon zijn zangcarrière als zanger van het Brabantse dansorkest The Shuffles. Hun grootste hit, Cha-la-la, I need you, werd meer dan vijf miljoen keer verkocht. Later volgde nog meer hits. In 1973 besloot hij een andere richting op te gaan, en ging door als soloartiest. Hij deed vooral covers van bekende nummers. Na zijn deelname aan het Nationaal Songfestival, volgde verschillende hits onder verschillende producers. In totaal belandde hij met 32 van zijn nummers in de Top 40. In 2009 sloeg het roer om. Er werd een ruggenmerginfarct geconstateerd. Hij kreeg daardoor verschillende verlammingsverschijnselen. Drie jaar later, in 2015 kwam er een einde aan zijn leven. Hij kwam met zijn revalidatiefiets in botsing met een wielrenner. Uiteindelijk overleed hij een week later op de intensive care.

Rob Steenhuis (architect)

Rob Steenhuis werd op 26 oktober 1949 geboren in Amsterdam. Later in zijn leven woonde hij een periode in Rosmalen. Steenhuis was een architect die vooral bekend was als ontwerper van verschillende stations. Enkele stations die hij tekende zijn die van Arnhem Velperpoort, Assen, Heerhugowaard, ‘s-Hertogenbosch, Abcoude, Amsterdam Lelylaan en Hoogezand-Sappemeer. Op 9 februari 2018 overleed hij in Nijmegen.

Beroemde sporters en opkomend talent uit Rosmalen

Hieronder volgen enkele beroemde mensen die wonen of hebben gewoond in Rosmalen. Rosmalen heeft opvallend veel sporttalent voortgebracht.

Jeremy Antonisse (voetballer)

Jeremy Antonisse werd op 29 maart 2002 geboren in Rosmalen. De linksbuiten begon bij OJC Rosmalen. Zijn stap naar het betaalde voetbal zette hij bij Jong PSV. Na 24 wedstrijden gespeeld te hebben, kreeg hij eenmalig de kans om voor PSV te spelen. Dat was tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen, waar hij in de 90e minuut het veld op mocht. Vervolgens speelde hij nog 37 wedstrijden, totdat bij overstapte naar FC Emmen. Daar speelt hij sinds 2022.

Peter van Ooijen (voetballer)

Peter van Ooijen werd op 16 februari 1992 geboren in Rosmalen. De middenvelder begon, net als plaatsgenoot Jeremy Antonisse met voetballen bij OJC Rosmalen. Later speelde bij nog bij FC Den Bosch en PSV. Zijn carrière als betaald voetballer begon in 2012 bij PSV. Uiteindelijk speelde hij drie jaar voor (Jong) PSV. Vervolgens speelde bij korte tijd bij Go Ahead Eagles, om vervolgens zes seizoenen bij Heracles Almelo te spelen. Na een periode bij VVV-Venlo vertrok van Ooijen naar Duitsland, waar hij korte tijd speelde bij KFC Uerdingen. Al snel keerde hij terug naar Nederland, waar hij een contract aanging bij FC Emmen. Sinds 2022 speelt van Ooijen bij Helmond Sport.

Wilburt Need (keeper)

Wilburt Need werd op 3 augustus 1978 geboren in Rosmalen. De voormalig keeper speelde zijn amateurs carrière bij OJC Rosmalen, net als Jeremy Antonisse en Peter van Ooijen. In zijn betaalde carrière was hij keeper voor PSV, Jong PSV, FC Volendam, FC Eindhoven, TEC en VV Terneuzen. Na zijn voetbalcarrière bleef hij met zijn handen werken, al was dat wel op een hele andere manier. Tot op de dag van vandaag runt bij een garagebedrijf in Best.

Annemarie Verstappen (zwemmer)

Annemarie Verstappen was niet snel op het circuit, maar in het water. Ze werd geboren op 3 oktober 1965 in Rosmalen. Acht jaar lang behoorde ze tot de beste zwemmers ter wereld. In 1982 werd ze zelfs wereldkampioen. In 1984 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Los Angeles. Ze ging naar huis met een zilveren medaille en twee bronzen exemplaren. In totaal verzamelde ze maar liefst 35 gouden medailles in haar carrière.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Andere bekende Nederlanders uit Rosmalen

De verscheidenheid aan BN’ers uit Rosmalen is groot. Dat wordt ook duidelijk uit de volgende namen. We zien onder andere een ondernemer, een wereldwijd bekende DJ, en een actrice.

Dirk Lips (Libéma)

Dirk Lips werd in 1951 geboren in Rosmalen en is oprichter en eigenaar van het bedrijf Libéma. Dat zegt u misschien niets, maar het bedrijf is eigenaar van verschillende bekende attractieparken, vakantieparken en evenementenlocaties. Daaronder vallen bijvoorbeeld de Brabanthallen, de IJsselhallen, Omnisport Apeldoorn, Luchtvaartmuseum Aviodrome en Safaripark Beekse Bergen. Die laatste kocht Lips in 1987 van de gemeente Tilburg. Beekse Bergen stond destijds financieel op omvallen. Aan de verkoop waren wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moest het park flink uitgebreid worden. En dat is gebeurd. Het hele terrein is zo’n 450 hectare groot. Naast de dierentuin is er ook een groot vakantiepark te vinden. Ook worden er verschillende festivals georganiseerd, zoals Awakenings, Best Kept Secret en Decibel. Libéma heeft in de tussentijd ook enkele bedrijven van de hand gedaan, waaronder Cape Holland, Speelparadijs de Bergen, Nederlands Stripmuseum en Ecodrome.

Mental Theo (DJ)

Wie een beetje thuis is in de happy hardcore scene, krijgt direct een glimlach op zijn gezicht bij het horen van deze naam. Mental Theo (echte naam Theo Nabuurs) werd op 14 februari 1965 geboden in Den Bosch. Samen met Charley Lownoise (echte naam Ramon Roelofs) is hij bekend van hits zoals Wonderful Days en Hardcore Feelings. Deze nummers zijn nog steeds regelmatig te horen op feesten en bruiloften. Maar zijn grootste hit moest nog komen. Die kwam pas in 2021 toen het nummer Now You’re Gone met Basshunter verscheen. Hij treedt nog steeds op met zijn nummers uit de nineties, maar is daarnaast ook actief als ondernemer. Mental Theo woonde gedurende een periode in Rosmalen.

DJ duo mental Theo and Charley Lownoise omarmd/

Petra Kagchelland (actrice)

Petra Kagchelland werd op 9 april 1978 geboren in Rotterdam. Later verhuisde ze naar Rosmalen. Kagchelland is een actrice die vooral bekend werd door haar rol in Onderweg naar Morgen. Ze vertolkte in deze soapserie de rol van Iris Overbeek. Naast deze rol speelde ze ook nog in de series Schemering en Wolfseinde. Later ging ze als presentatrice aan de slag bij RTL7, waar ze nog steeds werkzaam is. Daarnaast runt ze haar eigen productiebedrijf voor het maken van bedrijfsvideo’s en theatervoorstellingen.

Wordt u binnenkort inwoner van Rosmalen?

Wij nemen graag uw verhuizing uit handen. Eduard Strang Verhuizingen is dé verhuizer van Rosmalen en omgeving. We verhuizen al sinds 1881, en dat merkt u. Een verhuizing met ons verloopt soepel, snel en zonder stress.

 

Verhuizen van, naar of vanuit Rosmalen met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het mooie Rosmalen: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.