Redenen om naar Brabant te verhuizen

Waarom verhuizen naar Brabant? Natuur, historie en genieten

Droomt u wel eens van een verhuizing naar Brabant? Wij kunnen maar één ding tegen u zeggen: doen! Wonen in Brabant is genieten van natuur, historie, het bourgondische leven en nog veel meer. Hebben we u aan het eind van dit artikel overtuigd? Dan verzorgt Eduard Strang Verhuizingen graag uw verhuizing. Met persoonlijke begeleiding en een gemiddelde beoordeling van 9,6.

Prachtige natuur binnen handbereik in Brabant

Zegt u Brabant, dan zegt u natuurgebieden. Waar u ook gaat wonen in Brabant, mooie natuur is altijd dichtbij. Water, duinen, naaldbomen, heide. De Brabantse natuur heeft het allemaal.

De Biesbosch

De Biesbosch is misschien wel een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Verken het natuurgebied lopend, fietsend of met de kano. Kijk ondertussen goed om u heen, want naast een hoop watervogels, hebt u zelfs de kans om bevers te spotten.

Grenspark Kalmthoutse heide

Zoals de naam doet vermoeden, ligt dit park deels in Nederland en deels in België. Wandel over de uitgestrekte heide, spot een nachtzwaluw, klim door de duinen of zoek de schaduw op in de uitgestrekte bossen.

Bakelse bos

Loop tussen de naaldbomen door en laat uw longen volstromen met schone lucht. Het Bakelse bos beslaat een oppervlakte van 115 hectare met verschillende naaldhoutsoorten. Er zijn verschillende prachtige looproutes. Liever iets sneller verplaatsen? Het bos is uitermate geschikt voor mountainbikers.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Historische Brabantse dorpjes

Wat is er nou fijner dan slenteren door een historisch dorpje? In Brabant zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder vindt u enkele populaire opties. Deze dorpen zijn ook een ideale plek om te wonen. Heerlijk in de rust, met verschillende grote steden in de directe omgeving.

Heusden

Heusden hoort eigenlijk niet in deze lijst. Want ondanks het inwonersaantal van 1.325, is Heusden een stad. Toch willen we ‘m bij u aanbevelen. Deze oude vestingstad heeft een 20 jaar durende restauratie ondergaan. Het eindresultaat is geweldig. Een bezoekje vergeet u nooit meer.

Bergeijk

Een stuk groter is het dorp Bergeijk. De ruim 10.000 inwoners wonen vlakbij de grens met België. Meest bijzondere aan dit dorp zijn de verschillende grafheuvels. Deze dateren nog uit de steentijd. U vindt hier verschillende verwijzingen naar dit tijdperk. Historie te over!

Dussen

En van het zuiden van Brabant, gaan we naar het noorden van Brabant. Vlak naast De Biesbosch vindt u het dorp Dussen. De meest opvallende bezienswaardigheid is kasteel Dussen. Een rijksmonument uit de 13e eeuw. Geniet van de prachtige kasteeltuin of organiseer een onvergetelijk feest.

Heeze

Ook Heeze heeft een eigen kasteel, zij het in een hele andere stijl. Verdiep uzelf in de historie, of geniet van de groene omgeving. Dat kan ook in een van de heides, zoals de Strabrechtse Heide of de Braakhuizense Heide.

Op citytrip in Brabant

Brabant-verhuizen-naarEen opwindende citytrip op rijafstand? In Brabant heeft u ze voor het uitkiezen. Want naast de vele mooie dorpjes, barst het in Brabant ook van de bruisende steden. Ga shoppen in Breda, verdiep u in de kunst in Den Bosch, of ontdek de geschiedenis van de gloeilamp in Eindhoven. Leuk voor een dagje uit of een weekend weg. Altijd profiteren van de bourgondische levensstijl? Misschien is een van deze steden wel de perfecte woonplaats voor u. Altijd iets te zien en altijd iets te doen. Eduard Strang Verhuizingen verzorgt al 140 jaar verhuizingen binnen Nederland en Brabant in het bijzonder.

Bourgondisch leven in Brabant

Als levensgenieter haalt u uw hart op in Brabant. Het bourgondische leven gaat echter verder dan Bossche bollen en worstenbroodjes. Dat zie je vooral tijdens het voorjaar en de zomer. Loop langs de terrassen, en overal hoor je gelach en klinkende glazen. Gevuld met een lekker glas wijn of een lokaal gebrouwen speciaalbier. Hier in Brabant weten ze pas wat genieten is.

Nog meer redenen om te verhuizen naar Brabant

Hierboven hebben we u een aantal redenen gegeven om naar Brabant te verhuizen. Maar dat zijn ze nog niet allemaal. Wat te denken van de Efteling, carnaval en de vriendelijke inwoners.

Eduard Strang Verhuizingen kent Brabant als geen ander. Dagelijks verhuizen wij particulieren en bedrijven van en naar de verschillende Brabantse steden. We ontzorgen u onder andere met onze inpakservice, handyman en (tijdelijke) opslag. Dat doen we ondertussen al meer dan 140 jaar.

Benieuwd naar de kosten of heeft u een andere vraag? Neem vandaag nog contact op.

Verhuizen naar Brabant met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het prachtige Brabant: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen naar Brabant? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.