Verhuizen naar Vught: beste woongemeente van Brabant

Verhuizen naar Vught: beste woongemeente van Brabant

Overweegt u een verhuizing naar Brabant? Kijk dan zeker eens naar Vught. In 2020 werd de gemeente Vught als meest aantrekkelijke woongemeente van Brabant benoemd. En dat is niet zonder reden. Vanuit ons verhuisbedrijf in Vught verhuizen we al ruim 140 jaar mensen van en naar Brabant. Hieronder vertellen we u wat Vught zo aantrekkelijk maakt.

De mooiste bezienswaardigheden van Vught

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Vught. Hieronder enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Fort Isabella

Fort Isabella is een vestingwerk die gebouwd werd om Den Bosch te beschermen tegen vijanden. Tegenwoordig doet het dienst als een kleinschalige samenleving waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Allemaal in een prachtige, historische omgeving die u lopend of fietsend verkent.

Kasteel Maurick

Is Kasteel Maurick een van de mooiste kastelen van Nederland? Dat mag u zelf beoordelen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de nabijgelegen natuur, of wanneer u plaatsneemt op het terras voor een kopje koffie. Een ding is zeker: een bezoek aan dit kasteel is zeker de moeite waard.

Zorgpark Voorburg

Oorspronkelijk hoorde dit park bij een psychiatrisch ziekenhuis. De buitenlucht zou de cliënten goed doen, zo was de gedachte. In de tussentijd is er veel veranderd. Vandaag de dag vindt u er verschillende zorgvoorzieningen. Desondanks is Zorgpark Voorburg vrij toegankelijk voor een ontspannen wandeling.

Leuk feitje: Eduard Strang Verhuizingen is gevestigd pal naast het park.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Het Vughtse centrum: voor heerlijk winkelen en culinair genieten

Het centrum van Vught heeft alles wat je van een bruisend stadscentrum verwacht. Mooie winkels en gezellige restaurants voor een drankje, lunch of diner. Meer interesse in kunst en cultuur? U vindt er meerdere galerieën en musea, ook wel de Schatten van Vught genoemd. Dat zegt genoeg toch?

Een bezoekje aan Ontmoetingscentrum DePetrus mag eigenlijk niet ontbreken. Vughtenaren komen in deze omgebouwde kerk samen om te lezen, te werken, koffie te drinken of om een cursus te volgen. Een ontmoetingsplek in de breedste zin van het woord.

Het terugkerende evenement Proef Vught is een aanrader voor zowel toeristen als inwoners. het evenement is bedoeld om te laten zien wat Vught allemaal te bieden heeft: horeca, winkels, historie, cultuur en muzikaal talent. Op deze dag komt het allemaal samen.

Prachtige natuurgebieden nabij Vught

U zou het misschien bijna vergeten met al die gezelligheid, maar ook de natuur krijgt alle ruimte in de omgeving van Vught. Enkele noemenswaardige natuurgebieden:

Loonse en Drunense Duinen

Dit natuurgebied wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Zand is hier in overvloed. En door de open vlaktes en de wind, blijft het landschap nooit lang hetzelfde. Het nationale park is maar liefst 3500 hectare groot en bevat naast duinen ook verschillende bossen en moerassen. U kunt hier keer op keer terugkomen, en toch elke keer weer iets nieuws ontdekken. De Loonse en Drunense Duinen blijven verbazen.

Kampina

Dit natuurgebied heeft bijna alles. Geniet lopend of fietsend van de bossen, vennen, veen en heide. Deze diversiteit zorgt ook voor een grote verscheidenheid aan dieren en planten. Verrekijker mee en ontdekken maar.

Vughtse heide

Dichter bij huis vindt u de Vughtse heide. Perfect om na een lange werkdag even het hoofd weer leeg te maken. De wandelroutes brengen u langs prachtige paarse heide. Maar vergis u niet. Sommige routes zijn best wel heuvelachtig. Ongerepte natuur middenin de bewoonde wereld. Dat is de Vughtse heide in een enkele zin.

Wat heeft Vught nog meer te bieden?

Naast de bovenstaande pracht en praal, zijn er ook praktische redenen om voor Vught te kiezen. De stad ligt pal naast de A2, welke u gemakkelijk en snel naar het noorden of zuiden brengt. En niet te vergeten: carnaval in Vught! Daarnaast heeft Vught een hele rijke historie. Zo is er kamp Vught, wat u kunt bezoeken.

Vught heeft ook een ideale ligging ten opzichte van andere steden. In 12 minuten rijden staat u in het centrum van Den Bosch. Het centrum van Tilburg is 30 minuten rijden, evenals het centrum van Eindhoven.

Dat maakt Vught ook de ideale uitvalsbasis als u in één van deze steden werkt. U bent altijd binnen afzienbare tijd op uw werk, en weer thuis. Wel zo lekker.

Overweegt u een verhuizing naar Vught? Ervaar de kennis en ervaring van Eduard Strang Verhuizingen. Wij verzorgen al ruim 140 jaar binnenlandse verhuizingen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Verhuizen naar Vught met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het prachtige Vught: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen naar Vught? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.