Tips voor een leuke tijdelijke woning in Eindhoven

Tips voor een leuke tijdelijke woning in Eindhoven

Bent u op zoek naar een tijdelijke woning in Eindhoven, omdat u nog niet naar uw nieuwe woning kan verhuizen? Maar wilt u wel op een leuke plek wonen? Lees dan dit blogartikel met tips over de leukste woonplekken in Eindhoven.

Waaraan moet een tijdelijke woonruimte voldoen?

Tijdens de zoektocht naar een tijdelijke woonruimte is het handig om voor uzelf te bedenken waaraan uw tijdelijke woning in Eindhoven aan moet voldoen. Verhuist u met het hele gezin? Dan past een gezinswoning beter bij u dan bijvoorbeeld een 2-kamerappartement. Bent u alleenstaand dan kan een studio voldoen aan uw wensen voor een tijdelijke woonruimte.

Bedenk ook hoe lang u een tijdelijke woonruimte in Eindhoven nodig heeft. Wanneer u slechts een maandje moet overbruggen dan kan een vakantiehuisje of stacaravan op een vakantiepark in de buurt van Eindhoven ook een optie zijn. Heeft u schoolgaande kinderen dan wilt u misschien dicht in de buurt van de huidige school wonen of juist dichtbij de nieuwe school zodat de kinderen alvast kunnen wennen.

Ook het budget voor een tijdelijke huurwoning is verstandig om van te voren te bepalen. Zo zorgt u dat de kosten voor een tijdelijke woonruimte past bij uw financiële situatie. Wanneer u een duidelijk beeld heeft van waar uw tijdelijke woning aan moet voldoen, is het verstandig om dit op papier te zetten. Dit maakt de zoektocht voor een geschikte tijdelijke woonruimte in Eindhoven een stuk makkelijker. Niet alleen voor uzelf maar ook voor een eventuele makelaar die u inschakelt.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Welke plekken in Eindhoven zijn leuk om tijdelijk te wonen?

Eindhoven is een bruisende en levendige stad om te wonen. In de volksmond wordt Eindhoven ook wel de ‘Lichtstad’ genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan de gloeilampenfabriek Philips. De sporen van deze elektronica magnaat vindt u dan ook terug in de verschillende populaire woonwijken van Eindhoven:

Oud-Stratum

Tijdelijke-woonruimte-eindhovenEen leuk dynamisch stukje ‘oud-Eindhoven’. Zoekt u naar een tijdelijke woning in jaren ‘30-stijl dan haalt u hier uw hart op. Het centrum is op loopafstand net zoals het Parktheater en het Stadswandelpark, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Het is een plek waar zowel senioren, studenten als ook gezinnen hun thuis vinden. Het is een wijk met een mengelmoes van leeftijden en culturen. Dit alles maakt Oud-Stratum een rustige, doch bruisende wijk om te wonen.

Vonderkwartier

Het vonderkwartier heeft zichzelf uitgeroepen tot leukste wijk van Eindhoven. Deze wijk heeft een erg actieve buurtvereniging. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De wijk staat net als haar overbuurvrouw ‘schrijversbuurt’ bekend als ‘yuppenwijk’. Hier domineren de jonge gezinnen, tweeverdieners met gemiddeld twee kinderen. U struikelt over de bakfietsen onderweg naar de hippe trekpleisters in het centrum. Deze wijk bruist van de kinderen en door de diversiteit aan woonruimten en sociale activiteiten.

Strijp-S

Strijp-S is misschien wel het meest interessante gedeelte van Eindhoven. Zowel expats als regionale woningzoekende betrekken graag een huur of -appartement op deze unieke locatie waar innovatie leidend is. De hele wijk is gebouwd op het fundament van Philips. Diverse industriële kenmerken zijn intact gebleven, waardoor u enerzijds kennis maakt met de techniek van morgen en anderzijds geniet van de sfeer van vervlogen tijden. Het is een smeltkroes van wonen, werken en leven en daarom enorm in trek.

Het Philipsdorp

Het Philipsdorp is een voormalige arbeiderswijk die Philips voor haar medewerkers liet bouwen. Die kwamen vanuit het hele land om in Eindhoven te werken en er moest goed voor hen gezorgd worden. Midden tussen de arbeidershuisjes ligt het PSV-stadion, waar vroeger het sportveld voor de medewerkers was. Ook het pandje waar ooit de eerste Etos (opgericht door Philips als drogisterij voor het personeel) gevestigd was, bestaat nog steeds.

Rozenknopje

Deze wijk ligt tegen het centrum aan een heeft een divers aanbod aan woningen. Binnen deze wijk is de Schrijversbuurt erg in trek bij veel jonge gezinnen. De restaurants en barretjes zijn binnen handbereik, net als scholen en buitenschoolse activiteiten. Frisse lucht opsnuiven kan eenvoudig in het Stadswandelpark of in de Genneperparken. Een dynamische en verfrissende plek om een tijdelijke woning te betrekken.

Naast deze woonwijken heeft Eindhoven nog veel meer wijken waar het prima wonen is zoals, Gestel, Woensel, Tongelre en Meerhoven.

Welke soorten tijdelijke woonruimtes zijn er in Eindhoven?

In Eindhoven vindt u een breed scala een tijdelijke woonruimtes. Een tijdelijke huurwoning huur je voor een vastgestelde periode. Deze periode kan enigszins verschillen: vaak gaat om 6 maanden tot een jaar, maar op basis van de Leegstandwet (antikraak) kan de huurperiode oplopen tot wel 10 jaar, afhankelijk van de bestemming van de woning. Er zijn ook speciale ‘Short Stay woningen’. Dit zijn vaak gestoffeerde of gemeubileerde particuliere huurappartementen die gericht zijn op mensen die tijdelijke woonruimte zoeken voor een korte tot middellange huurperiode.

Hoe vind ik geschikte tijdelijke woonruimte in Eindhoven?

Zoek je een tijdelijk huurwoning in Eindhoven, dan kunt u zich inschrijven bij woningcorporaties zoals Wooniezie of particuliere verhuurders zoals Rotsvast. Daarnaast kunt u een makelaar inschakelen om te zoeken naar een geschikte tijdelijke huurwoning. Maak ook gebruik van uw eigen netwerk en social media. Wie weet heeft iemand in uw eigen omgeving wel een tip voor een tijdelijke woonruimte.

Verhuizen naar uw tijdelijke woonruimte in Eindhoven?

Zoekt u een verhuisbedrijf in Eindhoven? Eduard Strang Verhuizingen neemt alle zorgen uit handen en plant alles omtrent uw verhuizing. Al meer dan 130 jaar staan wij bekend als zeer goed verhuisbedrijf in Eindhoven voor particulieren en bedrijven. Daarnaast bieden wij ook (tijdelijke) opslag aan van inboedel. Vraag vrijblijvend een uitgebreide offerte aan, of neem contact met ons op door te bellen naar +31(0)73 656 33 00.