Van Vught/ Den Bosch naar Utrecht

Verhuizen van Vught (Den Bosch) naar Utrecht

U woonde in Vught, maar u heeft een nieuw huis gevonden in Utrecht. Misschien kent u Utrecht inmiddels op uw duimpje, omdat u er al regelmatig komt. Misschien kent u Utrecht helemaal nog niet en heeft u geen idee wat u te wachten staat. In deze blog vergelijken we het wonen in Vught met het wonen in Utrecht. Hier volgen vijf verschillen die de verhuizing met zich meebrengt.

1) Inwonersaantal

Het grootste verschil is waarschijnlijk het aantal inwoners. In Vught wonen 25.980 mensen en in Utrecht wonen er 338.949. Toch wonen er in de provincie Noord-Brabant een stuk meer mensen dan in de provincie Utrecht: 2.495.17 inwoners tegenover 1.268.489 inwoners. Dat is ook wel logisch want Noord-Brabant is qua oppervlakte ongeveer 5 keer zo groot. U zult wel merken dat u naar de randstad verhuist. In Utrecht wonen de mensen over het algemeen dichter op elkaar dan in Vught, maar dat hoeft absoluut geen nadeel te zijn.

2) Natuur

Noord-Brabant is gemiddeld gezien een stuk groener dan Utrecht, máár ook Utrecht barst van de natuurgebieden. U kunt in Noord-Brabant genieten van de rivierkleigebieden, de duinparken, de vele bossen en de bekende Biesbosch. In Utrecht biedt De Utrechtse Heuvelrug volop wandelmogelijkheden, maar ook het Rijn- en Lek- of Krommerijngebied zijn prachtige natuurstreken. In beide provinciën geen gebrek aan natuur.

3) Recreatie in Vught en Utrecht

De Utrechtse binnenstad biedt meer recreatiemogelijkheden dan het Vughtse centrum. Ook al zijn het Van Abbemseum in (Verhuisbedrijf) Eindhoven, het Noordbrabants Museum in Den Bosch (nog meer redenen om te verhuizen naar Den Bosch) en bijvoorbeeld het Graphic Design Museum in Breda in de buurt van Vught. Ook theaters en poppodia vindt u rondom Vught. Binnen de Utrechtse stadsgrenzen vindt u nog veel meer musea (bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, het Catharijneconvent of Het Spoorwegmuseum) en muziektheaters. Genoeg te beleven dus! Bovendien liggen steden als Amsterdam en Den Haag nog geen half uur van Utrecht af.

4) Carnaval vieren

Een ander groot verschil is de carnavalscultuur. Voor carnavalsvieringen kunt u beter in Noord-Brabant zijn. Dommelbaorzedurp is veel meer gericht op carnaval dan Leemput. Gelukkig bent u met het openbaar vervoer binnen 40 minuten in Vught (of met de auto in 50 minuten). In Utrecht vinden er dan weer veel meer festivals plaats.

5) Religieuze samenstelling Noord-Brabant en Utrecht

Dat carnaval in Vught uitgebreider gevierd wordt, komt tevens door de religieuze samenstelling van de provincie Noord-Brabant. Zo is in Noord-Brabant 49,6% van de mensen katholiek en in Utrecht maar 15,9%. In Utrecht is daarnaast 18,8% van de mensen protestants, hervormd of gereformeerd en in Noord-Brabant is dat percentage 5,5%. Verder is 3,9% van de mensen in Noord-Brabant moslim. In Utrecht is dat percentage 6,1%. 68,1% van de Utrechters zegt niet religieus te zijn of een andere religie aan te hangen. In Noord-Brabant is dat percentage slechts 28%.

Verhuizen van Vught/Den Bosch naar Utrecht

We beschreven hierboven vijf verschillen tussen Vught en Utrecht. U merkt natuurlijk gauw genoeg wat de verschillen zijn. Vooral als u de verhuizing al achter de rug heeft.

Als u nog niet verhuisd bent, heeft u eerst wel wat beters te doen dan wandelen of uitgaan. Een verhuizing kost nogal wat tijd en energie. Vooral als het oude huis verkoop-klaar gemaakt wordt en het nieuwe huis een goeie opknapbeurt kan gebruiken. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizing kunnen in elk geval een hoop werk uit handen nemen. Op het gebied van in- en uitpakken, verhuizen van A naar B en tijdelijke opslag. Benieuwd naar de diensten van de Eduard Strang verhuizers? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de verhuiskosten en wie weet kunt u al eerder dan gedacht uw nieuwe woonplaats ontdekken!

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!