Wat maakt Eindhoven zo leuk om in te wonen?

Wat maakt Eindhoven zo leuk om in te wonen?

Eindhoven: een stad bruisend van de energie. In de volksmond wordt Eindhoven ook wel “de Lichtstad” genoemd. Deze naam heeft deze levendige stad te danken aan de gloeilampenfabriek Philips. Daarnaast zijn er nog vele andere belangrijke factoren die Eindhoven typeren als een van de mooiste steden om in te wonen.

De Eindhovense geschiedenis

Eindhoven ontstond in de tijd van Hendrik I. Al in 1232 ontving de stad stadsrechten van de Hertog van Brabant. In de stad kruisten verschillende handelsroutes en Eindhoven ontstond op de plek waar de beekjes Dommel en Gender samenkwamen. De stad werd vanaf het begin van de 14e eeuw steeds belangrijker, alhoewel het inwoneraantal tot aan het begin van de 19e eeuw nooit groter was dan 2000. Dit is te wijten aan de vele oorlogen en conflicten in en rondom Eindhoven. Als gevolg van de industriële ontwikkeling rond 1900 trokken de Eindhovense fabrieken steeds meer werknemers aan. Hier had de stad op economisch vlak ongelooflijk veel profijt van. Naast Philips werd ook DAF een grote en internationaal bekende Eindhovense industriële onderneming. In het jaar 1920 ontstond de huidige gemeente Eindhoven vanuit vijf omliggende gemeenten. Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd door de geallieerden. Dit wordt nog ieder jaar gevierd met de zogenaamde Lichtjesroute.

Het aantal inwoners

Al sinds 1961 is Eindhoven de vijfde grootste gemeente van Nederland. Op 1 januari 2019 telde de stad 231.642 inwoners. En de stad groeit nog steeds. De verwachting is dat het inwonertal in 2040 gestegen zal zijn naar 248.000.

Wat te doen wanneer u woont in Eindhoven

Eindhoven heeft enorm veel leuks te bieden. U zult zich niet snel vervelen wanneer u in deze prachtige stad woont. Of u nu dol bent op het carnavalsfeest, of urenlang kunt shoppen, Eindhoven heeft voor ieder wat wils.

Het Lampegatse carnavalsfeest

Bent u gek op carnaval? U ontkomt er niet aan wanneer u in deze mooie carnavalsstad komt te wonen. Eindhoven wordt ieder jaar tijdens carnaval omgedoopt tot Lampegat. De hele binnenstad staat in het teken van dit uitbundige volksfeest. In het centrum staat een grote tent, waar verscheidene optredens worden gehouden. Deze tent staat centraal tijdens het Lampegatse carnavalsfeest.

Het uitgaansleven van Eindhoven

Als u op zoek bent naar een bruisend nachtleven, dan bent u goed in Eindhoven. De uitgaansgebieden Stratumseind, de Markt, De Bergen en het Stationskwartier bieden de beste clubs, bars en cafés waar u heel wat nachtjes kunt doorhalen. En het mooiste: alle uitgaansgebieden zijn op loopafstand van elkaar. Drink een biertje bij De Bierprofessor, waag een dansje bij Arcade, of zing je favoriete nummer mee bij Ameezing Karaoke.

Winkelen in de binnenstad

Eindhoven is met recht dé winkelstad van Zuid-Nederland. De winkels zijn 7 dagen per week geopend en zijn op loopafstand van elkaar. Van moderne modezaken en hippe marktjes tot aan designwinkels: Eindhoven heeft ze allemaal! Mocht het druilerig weer zijn, dan bieden de overdekte winkelcentra Piazza, de Heuvel Galerie en Winkelcentrum Woensel een uitkomst.

PSV Eindhoven Voetbalclub logoVoetbal

PSV, wie kent de bekende voetbalclub niet? Philips Sport Vereniging is in 1913 opgericht als sportvereniging van Philips-medewerkers. De club is uitgegroeid tot een van de beste voetbalploegen van Nederland en behoort tot de Grote Drie. PSV beschikt over twee officiële supportersverenigingen en 28.000 seizoenkaarthouders.

De design hoofdstad van Nederland

De wereldberoemde Dutch Design Week vindt plaats in jawel: Eindhoven. DDW is het grootste design evenement van Noord-Europa. Daarnaast staat Eindhoven bekend om haar Design Academy, een school voor hoger beroepsonderwijs op het gebied van industriële vormgeving.

Cultuur & musea

Ook voor het opsnuiven van cultuur kunt u in Eindhoven terecht. Bekijk moderne kunst in het Van Abbemuseum of leer over de geschiedenis van Philips in het Philips museum. Bezoek daarnaast ook eens een voorstelling in Parktheater Eindhoven of pak een filmpje bij een van de Eindhovense bioscopen.

Verhuizen naar Eindhoven

Bent u al overtuigd van het feit dat u heerlijk kunt wonen in Eindhoven? Dan rest nu alleen nog het doorgeven van uw verhuizing en de verhuizing zelf.

Meer info over verhuizen naar Eindhoven

Verhuizing doorgeven

Wanneer u naar, of binnen de gemeente Eindhoven verhuist, dan bent u verplicht om uw verhuizing op tijd door te geven. Dit kunt u doen vanaf vier weken voor de verhuizing tot aan uiterlijk vijf dagen na u verhuizing. Dit doet u als volgt:

  1. Bezoek Eindhoven.nl, log vervolgens in met uw DigiD en doorloop alle aangegeven stappen;
  2. Na ontvangst van de adreswijziging verwerkt de gemeente uw gegevens in de Basisregistratie Personen. Hierdoor wordt u ingeschreven op uw nieuwe adres en uitgeschreven op uw oude adres;
  3. U ontvangt binnen vijf werkdagen na de verhuisdatum een brief ter bevestiging;
  4. De gemeente geeft uw verhuizing door aan diverse instanties zoals de Belastingdienst, DUO, de RDW en zorgverzekeraars.
    Bij het doorgeven van een adreswijziging van uw bedrijf of instelling is het belangrijk dat u uw nieuwe adresgegevens mailt naar gemeente@eindhoven.nl inclusief het vermelden van het KvK-nummer.

De verhuizing zelf

U hoeft niet meer op zoek te gaan naar het juiste verhuisbedrijf in Eindhoven, daar komen wij namelijk om de hoek kijken. Eduard Strang verhuizingen neemt alle zorgen uit handen en plant alles omtrent uw verhuizing. Al meer dan 130 jaar staan wij bekend als zeer goed verhuisbedrijf in Eindhoven voor particulieren en bedrijven. Daarnaast bieden wij ook (tijdelijke) opslag aan van inboedel. Vraag vrijblijvend een uitgebreide offerte aan, of neem contact met ons op door te bellen naar +31(0)73 205 09 13.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!