Wat te doen in Berlicum?

Wat te doen in Berlicum?

Berlicum, het kleine plaatsje ten zuidoosten van Den Bosch, barst van de historie, cultuur, natuur en gezelligheid. Berlicum bewijst dat een dorp misschien wel net zoveel te bieden heeft als een grote stad. Dus bij de vraag “Wat te doen in Berlicum?” staan we te trappelen om een antwoord te geven. Hieronder vertellen we wat we bij Eduard Strang Verhuizingen zo geweldig vinden aan Berlicum.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Berlicum

In dit Noord-Brabantse dorp met slechts 10.000 inwoners is meer te beleven dan je misschien verwacht. Hieronder enkele tips op het gebied van bezienswaardigheden, kindvriendelijke uitjes en natuur.

Historische bezienswaardigheden

Berlicum is rijk aan historische panden. Een van de bekendste is De Plaets. Dit prachtige gebouw uit 1845 werd vroeger gebruikt als raadhuis en gemeentehuis. Op een gegeven moment heeft de gemeente het gebouw verkocht. Tegenwoordig doet het dienst als kantoorgebouw. Op enkele tientallen meters afstand vind je nog een historisch pareltje. Aan het Raadhuisplein 18 staat een wit gebouw. Hier woonde vroeger de eerste burgemeester van Berlicum. Later was het een herberg en tegenwoordig is er een toneeluitgeverij in gevestigd.

Het gebouw van raadhuis de Plaets in Berlicum

Eropuit met de kinderen

Waar vind je nou een kamelenmelkerij? Precies, in Berlicum! Het is de enige kamelenmelkerij in heel Europa. Hoe uniek wil je het hebben? Wil je zien hoe het eraan toegaat? Ga dan op safari. Je krijgt niet alleen een rondleiding, maar mag ook kalfjes de fles geven, voer geven, op een kameel zitten en wafels bakken van kamelenmelk.

Iets actievers doen? Kom naar speelpark ‘t Kwetterbeekje. Deze speeltuin met prachtige houten speeltoestellen is recent compleet vernieuwd. Voetballen, schommelen en klauteren, het kan allemaal.

Natuur in de omgeving

In de omgeving van Berlicum vind je prachtige natuurgebieden. Denk aan Het Engelenmeer, De Moerputten en de Loonse en Drunense Duinen.

Het Engelenmeer
Het Engelenmeer combineert recreatie met de rust van de natuur. In de zomer is het een bruisende plek waar jong en oud komen zonnen en zwemmen. Maar de omgeving van het meer leent zich ook uitstekend voor natuurliefhebbers. Trek eropuit met je camera en leg de verschillende vogels en andere dieren vast.

De Moerputten
In dit moeras- en graslandgebied lijkt de drukke stad echt even heel ver weg. Geniet van een eindeloze wandeling door de begroeiing en zie dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Als dat geen rust geeft….. Na een bezoek aan De Moerputten keer je geheid met een frisse geest weer terug naar huis.

Loonse en Drunense Duinen
Ook kinderen zullen zich in dit natuurgebied uitstekend vermaken. Het groen wordt afgewisseld met uitgestrekte zandvlaktes. Daar is het natuurlijk heerlijk spelen voor de jongsten onder ons. En in de zomerperiode geniet je er van de paarse heide die dan volop in bloei staat.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Eten, drinken en winkelen in Berlicum

In het centrum van Berlicum vind je alles binnen handbereik. De Jumbo, Aldi en Plus zitten vlak bij elkaar. Daaromheen vind je ook alle benodigde winkels voor je andere boodschappen. Zoals een Blokker, Zeeman, Hema en een Kruidvat. Maar buiten de nodige boodschappen om, mag er natuurlijk ook af en toe genoten worden.

Wie van pizza houdt, kan terecht bij de goed beoordeelde pizzeria Buuf&Buuf. Voor een lekkere snack ga je naar Eetpaleis ‘t Vosje. Voor een uitgebreide lunch kun je onder andere terecht bij Smaakvol Eten en Drinken. En zo doe je ook nog iets voor de maatschappij. Deze lunchroom biedt namelijk werk aan meerdere mensen met een beperking.

Voor een setje nieuwe kleren kun je het beste naar de Hoogstraat. Daar vind je meerdere kledingwinkels.

Informatie over Berlicum

Als je in Berlicum komt wonen, is het wel zo handig om wat meer te weten over de ligging en het beschikbare openbaar vervoer. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie voor je verzameld. Meer weten? Als verhuisbedrijf voor Berlicum vertellen we je graag alles wat je wilt weten over deze plaats.

Ligging

Berlicum ligt vlak naast Den Bosch. In slechts 14 minuten rij je van het centrum van Berlicum naar het centrum van Den Bosch. Je hebt dus altijd de gezelligheid van deze bruisende stad in de buurt. Bezoek een van de vele musea, struin door het centrum, bezoek een evenement in de Brabanthallen of ga lekker eten in een van de vele goed beoordeelde restaurants.

Iets verder van Berlicum vind je nog veel meer interessante plaatsen. Wat denk je van Tilburg of Eindhoven? Beide plaatsen bereik je in ongeveer 35 minuten met de auto. Ook handig: voor een vliegvakantie hoef je niet helemaal naar Schiphol te rijden. In een half uur rij je naar Eindhoven Airport.

Ben je meer gecharmeerd van de kleine plaatsen? Ook die zijn er volop in de omgeving van Berlicum. Denk aan Veghel, Vught, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Heeswijk-Dinther. Elke plaats is weer een dagje uit die gegarandeerd voor verrassingen zorgt.

Bereikbaarheid

Met de bereikbaarheid van Berlicum zit het wel goed. Neem vanaf de N279 de afslag ‘Berlicum’ en je rijdt zo het centrum in. Wil je eropuit, dan is deze ligging ook ideaal. Via de N279 rij je zo richting Utrecht, of juist verder naar het zuiden.

Ga je met de trein richting Berlicum? Ga dan naar station Den Bosch, en stap daar over op bus 158 richting Veghel. Deze buslijn stopt op vier verschillende plekken in Berlicum.

Verhuizen naar Berlicum met verhuisbedrijf Strang

Wil je zonder zorgen verhuizen naar Berlicum? Bij Eduard Strang Verhuizingen weten we precies wat daarvoor nodig is. We doen dat namelijk al sinds 1881. Onze deskundige verhuizers zijn experts in verhuizingen binnen en rondom Berlicum. We worden dan ook beoordeeld met een gemiddelde van 9,1 uit meer dan 400 beoordelingen. Mogen we ook van jouw verhuizing een geweldige ervaring maken? Neem contact met ons op voor een offerte of een kennismaking aan huis.

Verhuizen van, naar of vanuit Rosmalen met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het mooie Rosmalen: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.