Wat is er te doen in Biezenmortel?

Wat is er te doen in Biezenmortel?

In Biezenmortel is echt van alles te doen en te beleven. Je vindt er prachtige natuur, uitdagende outdoor activiteiten en een interessante historie. Eduard Strang Verhuizingen is het verhuisbedrijf voor Biezenmortel, en weet daardoor precies wat inwoners zo aanspreekt aan dit dorp.

Activiteiten in Biezenmortel

Iets actiefs ondernemen in Biezenmortel en omgeving? Laat je inspireren door de volgende opties. Er zit voor alle leeftijden iets tussen.

Wandelen en fietsen

Wie van wandelen en fietsen houdt, kan zijn hart ophalen in Biezenmortel. Het dorp wordt omringd door groen en in de nabije omgeving zijn verschillende natuurparken te vinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Loonse en Drunense Duinen

DAfbeelding van de Loonse en Drunense duinenit gigantische Nationale Park strekt zich uit over een oppervlakte van 35 km². Het groen wordt afgewisseld met uitgestrekte zandvlaktes zo ver als het oog reikt. Dat maakt de Loonse en Drunense Duinen ook zeer geschikt voor kinderen. Die kunnen hier eindeloos spelen. In de zomerperiode geniet je van de paarse heide die dan volop in bloei staat. Je vindt hier fiets- en wandelroutes.

Vughtse Heide

De Vughtse Heide is qua omvang wat meer bescheiden dan de Loonse en Drunense Duinen. Maar dat wil niet zeggen dat een bezoek aan deze heide niet de moeite waard is. Een bekende wandelroute is het Ommetje Vughtse Heide. Een wandelroute van 5 kilometer die je langs bossen en heide voert.

Leemkuilen

Liefhebbers van water kunnen terecht bij De Leemkuilen. De Leemkuilen zijn ontstaan door uitgravingen. Het leem werd uitgegraven en gebruikt in de nabijgelegen baksteenfabriek. Tegenwoordig is De Leemkuilen het leefgebied van de boomkikker en verschillende soorten salamanders.

Familie-uitjes en kinderactiviteiten

Een theater bezoeken, of losgaan op een stormbaan? Het zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende activiteiten die je in en rond Biezenmortel kunt ondernemen.

Poppentheater ’t Groene Landkatholieke

Neem de kinderen mee naar een heuse theatervoorstelling. De verhalen worden op een sprookjesachtige manier verteld door Marleen Groenland. Ze gebruikt niet alleen verschillende poppen, maar speelt zelf in verschillende kostuums mee. De voorstelling wordt gegeven in het bos, tussen de hoge bomen. De voorstelling eindigt met een speurtocht door het bos. Spannend!

Duinoord

Bij Duinoord is echt van alles te beleven. Voor kinderen van alle leeftijden. Ga op zoek naar goud, zet een nieuw record op de stormbaan, ga midgetgolfen of raak je energie kwijt in het trampolinepark. In totaal zijn er 27 verschillende activiteiten. En het beste van alles? Je mag álle activiteiten op een dag doen. Je betaalt een vast bedrag aan entree voor alle activiteiten.

Oisterwijk Adventures

Wil je liever naar een plek waar jong en oud zich kunnen vermaken? Bij Oisterwijk Adventures vermaakt iedereen zich uitstekend. Van schieten met een luchtbuks, tot een escape room en een hindernisbaan voor kids.

Sport

Sporters kunnen terecht bij de VCB. De Voetbalclub van Biezenmortel. Ze hebben verschillende klasses voor junioren, pupillen en senioren. Voetballiefhebbers van alle leeftijden zijn hier dus welkom. Ben je meer van de vechtsport, dan hebben we goed nieuws. In Biezenmortel vind je Tai Chi studio de Kraanvogel. Tai Chi is echter veel meer dan vechten (zelf spreken ze trouwens van een vechtkunst). Tai Chi bevat ook ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en nog veel meer.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Cultuur en historie van Biezenmortel

Biezenmortel telt nog geen 1500 inwoners. Toch is er genoeg te beleven voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie.

Historische bezienswaardigheden

Liefhebbers van historie kunnen zich in Biezenmortel onder andere vergapen aan enkele monumentale boerderijen. Misschien nog wel indrukwekkender is Huize Assisië. Het eerste katholieke instituut dat zich richtte op verstandelijk gehandicapten. De oprichters hiervan hadden voor die tijd verfrissende ideeën over de ontwikkelingsmogelijkheden van verstandelijk gehandicapten. Tegenwoordig wonen er 250 mensen met een verstandelijke beperking. Ze organiseren onder andere verschillende theatervoorstellingen. Liefhebbers van kunst en cultuur zijn hier helemaal op hun plek. Tot slot mag een bezoek aan de Sint-Josephkerk en het Kapucijnenklooster niet ontbreken. Een indrukwekkend historisch pand met een interessante geschiedenis.

Eten, drinken en uitgaan in Biezenmortel

Waar moet je zijn voor een hapje en een drankje in Biezenmortel? Hieronder geven we je enkele tips. Zowel in Biezenmortel zelf, als in de omgeving.

Beste restaurants en cafés

Voor een heerlijk diner of een lekker drankje zijn er verschillende opties in Biezenmortel. Een populair café is VOF café ‘t Gommelen. Hier smaken niet alleen de drankjes erg goed, maar ook de verschillende gerechten voor lunch of diner. Hetzelfde geldt voor het eveneens goed beoordeelde café De Rustende Jager. Een ander goed adres voor een hapje eten is Lokaal 12. Dit restaurant vind je op het terrein van Landpark Assisië, dat wordt gerund door Prisma. Een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke of maatschappelijke beperking. Iets buiten Biezenmortel (in Helvoirt) kun je na een wandeling door de Loonse en Drunense Duinen terecht bij restaurant De Keizer. Een lunch, diner of gewoon even borrelen? Kan allemaal.

Avondje uit en nachtleven

WAfbeelding van feestende mensen bij Poppodium 013 te Tilburgie een onvergetelijk avondje uit wil, kan het beste naar het dichtbij gelegen Tilburg. Ga los op een technofeest of jubel mee met Danny Vera. Bij 013 Poppodium Tilburg worden zo’n 300 concerten per jaar gehouden. In totaal ontvangen ze 300.000 bezoekers per jaar. Afstand vanaf Biezenmortel: 11,4 km. Liever iets meer ontspanning? Breng een bezoek aan de Pathé bioscoop in het centrum van Tilburg. Dit is niet zomaar een bioscoop, maar een IMAX bioscoop. Dat betekent een breder scherm, scherper beeld en een extra krachtig geluid. Zo beleef je elke film op de meest ultieme manier. Afstand vanaf Biezenmortel: 11,7 km.

Verhuisofferte naar Biezenmortel aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing naar Biezenmortel. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Ligging en bereikbaarheid Biezenmortel

Biezenmortel heeft een perfecte ligging voor wie graag een bezoek brengt aan een grote stad. Na slechts 23 minuten rijden ben je al in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De andere kant op kan ook. Het is vanaf Biezenmortel zo’n 20 minuten rijden naar het centrum van Tilburg. Vind je het niet erg om net iets verder te rijden? Breng dan eens een bezoek aan lichtstad Eindhoven. Een ritje van ongeveer 35 minuten. In ongeveer dezelfde tijd rij je ook naar het centrum van Breda. Dat maakt Biezenmortel tot een bijzonder prettige woonplaats voor wie rust zoekt. En als je dan een keer de gezellige drukte op wilt zoeken, dan heb je meer dan genoeg opties.

Verhuizen naar Biezenmortel met Verhuisbedrijf Strang

Graag stressvrij verhuizen naar Biezenmortel? De professionele verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor je klaar. Met onze uitgebreide ervaring zijn wij dé specialist in verhuizingen in Biezenmortel en omgeving. Wij zorgen voor een efficiënte en probleemloze verplaatsing van je inboedel, zodat je je volledig kunt ontspannen. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.