Wat is er te doen in Schijndel

Evenementen in Schijndel

Of er wat te doen is in Schijndel? Reken maar! Wat te denken van Paaspop, Koningsdag of carnaval? Hieronder lees je alles over de zes mooiste evenementen in Schijndel volgens Eduard Strang Verhuizingen.

1. Paaspop in Schijndel

Meer dan 300 acts en 110.000 dolenthousiaste bezoekers verdeeld over drie dagen. Klinkt dat als een feest of niet? De 2023 editie van Paaspop was weer een ongekend succes. Wat eind jaren tachtig begon als een feestje met 600 bezoekers, is uitgegroeid tot een van de populairste festivals van Nederland. Drie dagen lang genieten bezoekers van uiteenlopende artiesten, verspreid over de vele stages. De echte fans feesten drie dagen door, en ‘s nachts verblijven ze op de Paaspop-camping.

Ook de editie van 2024 (paasweekend 29-31 maart) lijkt weer een ongekend succes te worden. Op 11 april 2023 ging de verkoop van de kaarten van start. Er waren 30.000 Super Early Bird kaarten beschikbaar. Na 39 minuten waren ze allemaal verkocht.

2. Schijndel aan Zee

Schijndel aan zee? Jazeker! Elk jaar wordt de Markt in Schijndel omgetoverd tot een strand. Vier weekenden lang wordt er gefeest, gezongen en gedanst. Elk weekend is er weer een ander programma, dus voor iedereen valt er iets te beleven. Duizenden bezoekers weten het evenement jaarlijks te vinden. Niet zo gek ook, want het is niet alleen beregezellig, de toegang is ook nog eens gratis.

De editie van 2023 staat gepland voor 15 juli t/m 7 augustus. Op het programma staat onder andere Abba Fever, DJ La Fuente en Fritz + Danny.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

3. Koningsdag in Schijndel

Op 27 april is het traditiegetrouw Koningsdag. Ook in Schijndel gaat deze dag niet zomaar voorbij. Er is altijd van alles te doen. Voor de kinderen is er een vrijmarkt en een heus defilé met versierde fietsen. Liever een spelletje spelen? In ‘t Spectrum wordt een kaartmiddag georganiseerd.

Ook voor de volwassenen is er een vrijmarkt. En wanneer Koningsdag op zaterdag valt, gaat ook de weekmarkt gedeeltelijk door. Op vele terrassen in het centrum wordt u tijdens een hapje en drankje vermaakt door een band of dj.

4. Schijndelse Kermis

Ook zo’n ongekend populair evenement in Schijndel: de jaarlijkse kermis. Op het evenemententerrein aan de Steeg wordt elk jaar alles uit de kast gehaald voor jong en oud. Dit jaar (2023) wordt de kermis gehouden van 8 t/m 12 juli. De Schijndelse Kermis staat bekend als een van de gezelligste kermissen van de regio. Er zijn niet alleen volop attracties, ook muziekliefhebbers komen niets te kort. Onder andere de Noord-Brabantse DJ La Fuente is weer van de partij.

5. Carnaval in Schijndel

Schijndel heet tijdens carnaval Schorsbos. En natuurlijk gaat het dak eraf! Alle dagen lang is er van alles te doen en te beleven. Inwoners en bezoekers kunnen zich verder vermaken met tentfeesten, de rollerdisco, optochten (ook speciaal voor de jeugd), de carnavalsmis, een heuse boerenbruiloft en de uitreiking van de Schorsbosser onderscheidingen. Kortom: verveling bestaat niet tijdens carnaval in Schijndel.

6. Kunst

Als kunstliefhebber haalt u uw hart op in Schijndel. De Noord-Brabantse plaats bracht twee bekende kunstenaars voort: Jan Heesters (1893-1982) en Theodorus (Dorus) van Oorschot (1910-1989). De kunst is te bekijken in Museum Jan Heestershuis en is gevestigd in het voormalige huis van Jan Heesters. Naast bekende kunstenaars kent Schijndel nog meer bekendheden.

Ligging

Hou je van rust? Ook dan is Schijndel een ideale woonplaats. Dat horen we bij Eduard Strang Verhuizingen regelmatig van onze klanten. Met nog geen 24.000 inwoners blijft u weg van de drukte en hectiek van een grote stad. Maar hoe leuk is het om die drukte en hectiek af en toe even op te zoeken? Vanuit Schijndel rijdt u in slechts 19 minuten naar het centrum van Den Bosch. Naar Tilburg is slechts 36 minuten, en Eindhoven ligt op 28 minuten rijden. Alle drie de steden hebben van alles te bieden. Gezellige terrassen, goede restaurants, vele winkels en ontelbare musea.

Meer dan genoeg evenementen in Schijndel

Zoals u ziet is er jaarlijks meer dan genoeg te beleven in Schijndel en is het een geweldige plaats om te wonen.  Staat u op het punt om naar Schijndel te verhuizen? Dan hopen we dat we u extra enthousiast hebben gemaakt over deze mooie Noord-Brabantse plaats. Dichtbij de grote stad, volop dingen te beleven en natuurlijk als hoogtepunt het jaarlijkse carnaval. Tot ziens in Schijndel/Schorsbos.

Verhuizen naar Schijndel met verhuisbedrijf Strang

Ontspannen verhuizen naar Schijndel? De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. Eduard Strang is hét verhuisbedrijf voor Schijndel en omstreken. Dankzij deze ervaring verhuizen we uw inboedel vlot en soepel. Zonder stress. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Verhuizen van, naar of vanuit Schijndel met verhuisbedrijf Strang

Wat ook de reden is dat u wilt verhuizen naar het mooie Schijndel: de verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen staan voor u klaar. De verhuizers van Eduard Strang Verhuizingen zijn al sinds 1881 gespecialiseerd in verhuizen in deze regio.  Met al onze ervaring kunnen wij ook uw inboedel vlot en soepel verhuizen. Wilt u ook ontspannen verhuizen? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.