Verhuischecklist Amerika

Verhuischecklist Amerika

Verhuizen naar AmerikaVerhuizen naar Amerika is even iets anders dan een verhuizing binnen de Nederlandse grenzen. Een verhuizing binnen Nederland brengt al veel rompslomp met zich mee, maar bij een verhuizing naar de USA moet je nog aan veel meer to-do-puntjes denken. De hulp van een professionele en betrouwbare verhuizer kan een hoop schelen. Eduard Strang Verhuizingen neemt zoveel werk uit handen als je wilt. Van het opknappen en schoonmaken van het oude huis en het inpakken van een container tot het uitladen van de container en het inruimen van het nieuwe huis in Amerika. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over douanepapieren en administratieve afhandelingen. Dat regelt Eduard Strang Verhuizingen allemaal. Speciaal voor iedereen die naar Amerika verhuist, geven we tien tips:

Adreswijzigingen

Je informeert niet alleen je vrienden en familieleden over je verhuizing en het nieuwe adres, maar ook alle instanties waar je facturen van krijgt, lidmaatschappen enz..

Opzeggen lidmaatschappen, scholen, verzekeringen

Zeg ook scholen, sportscholen, verzekeringen, clubs en andere organisaties op (en schrijf je in bij nieuwe scholen etc. in Amerika). Informeer ook de huisarts, apotheek en tandarts over je verhuizing naar het buitenland. Schrijf je ten slotte uit bij de gemeente waarin je woont en schrijf je in bij de nieuwe gemeente. In Amerika zijn de eisen per staat verschillend. Zoek van tevoren op waar je als inwoner aan moet voldoen.

Contact belastingadviseur en verzekeringsinstantie

Het is slim om contact op te nemen met een belastingadviseur of verzekeringsinstanties om te vragen naar de situatie in USA. Ze kunnen je precies vertellen waar je in Amerika aangeeft dat je belasting betaalt en hoe je het beste een ziektekostenverzekering of levensverzekering afsluit.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Meubels en apparatuur

Ga je een appartement of huis huren in Amerika? Over het algemeen zien de huizen er in Amerika al woonklaar uit. Je hoeft geen nieuwe vloeren te leggen of muren te behangen. In de meeste huurhuizen staat ook genoeg meubilair en ontbreken ook wasmachines en dergelijke niet. Dat scheelt weer ruimte in de container. Koop je een huis in Amerika? Dan heb je wel wat meubilair nodig, maar check van tevoren of het goedkoper is om daar nieuwe meubels te kopen of om alle meubels in Nederland over te vliegen of schepen.

Werkvisum voor Amerika

Het is niet eenvoudig om in Amerika een visum te krijgen, tenzij je trouwt met een Amerikaan(se) of je gaat werken in Amerika. Ga je om een andere reden verhuizen? Laat je dan goed informeren over alle verschillende visa en begin vroeg met de aanvraagprocedure.

Bankpassen en creditcard

Regel in Amerika nieuwe bankrekeningen en laat je Nederlandse rekeningen overzetten. Vergeet niet de automatische incasso’s stil te zetten. Een creditcard kun je niet direct krijgen in Amerika. Daarvoor moet je eerst een kredietgeschiedenis hebben opgebouwd.

Pensioen in de USA

Verhuizen naar AmerikaBen je van plan een lange termijn in Amerika te wonen? Bespreek met het pensioenfonds in Nederland hoe je je opgebouwde pensioengeld zo goed mogelijk kunt behouden. De transitie naar Amerika kan nogal wat nadelen met zich meebrengen.

Paspoort

Check of je paspoort nog geldig is en maak er een kopie van (voor als hij onderweg gestolen wordt).

Afspraken verhuizer

Maak met de verhuizer goede afspraken over wat je voor werkzaamheden uit handen wilt geven. Houd zelf een lijst bij met wat er in de container gaat (zo kun je vanaf een afstand eventueel vermelden wat je naar Amerika invoert). Eduard Strang Verhuizingen houdt vanzelfsprekend ook een inventarislijst bij. Zorg er daarom voor dat er op de dozen staat wat erin zit. Laat je van tevoren informeren over wat wel en niet mee mag naar Amerika.

Huisdieren

Neem je je huisdieren mee? Dat kan! Zorg er wel voor dat je huisdier de juiste injecties heeft gehad. Wederom verschillen de eisen per staat, maar waarschijnlijk moet je huisdier een bepaalde termijn in quarantaine blijven voordat hij echt bij je mag wonen.

Download onze verhuischecklist

Met alleen de juiste verhuizer en eventuele opslag komt u er nog niet. Er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren. Vooral van die kleine dingetjes, die u steeds vergeet. We helpen u graag met het creëren van orde. Hiervoor hebben wij een verhuischecklist samengesteld. De verhuischecklist kunt u gratis downloaden.

Verhuisofferte aanvragen

Dit waren alvast tien tips over Amerika. Wil je meer tips of heb je andere vragen over het verhuizen naar Amerika? Neem gerust contact op met Eduard Strang.