Verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Dat is nogal wat! Je hebt er een baan gevonden, of misschien ga je trouwen met de Nieuw-Zeelandse liefde van je leven en blijf je daar dan ook. Wat de reden ook is, er staat je een leuke, spannende tijd te wachten! De eerste stap is de verhuizing van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Met een verhuizer als Eduard Strang Verhuizingen weet je dat de inboedel veilig en goed aankomt in Nieuw-Zeeland. Eduard Strang regelt alles tot in de puntjes, inclusief de uitgebreide administratie voor de douane en eventueel het in- en uitpakken van de dozen. Die verhuizing zit dus wel goed, maar waar moet je nog meer aan denken? Hier volgen vijf tips & tricks.

verhuizen naar wellington nieuw zeeland emigreren eduard strang vught

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Verschillende Visums voor Nieuw-Zeeland

Voordat je naar Nieuw-Zeeland verhuist, regel je een visum. Er zijn een hoop verschillende visa. Het meest aangevraagde visum is het Skilled Migrant-visum. De procedure van dit visum gaat gepaard met een puntensysteem. De aanvrager behaalt minimaal 100 punten, heeft een baanaanbod gekregen, beheerst de Engelse taal goed, is jonger dan 55 jaar, is gezond verklaard en heeft een bewijs van goed gedrag. Die punten behaal je met het aantal jaren werkervaring, opleidingsachtergrond, leeftijd en familie in Nieuw-Zeeland. Er zijn ook andere visa, een studentenvisum, een toeristenvisum en ga zo maar door.

Geschikte school kiezen in Nieuw-Zeeland

Je hebt de school van de kinderen in Nederland al opgezegd. Dat betekent dat je natuurlijk een school in Nieuw-Zeeland moet zoeken. Wie verhuist naar Nieuw-Zeeland kan kiezen uit een groot aantal privéscholen, kleuteronderwijs, basisscholen, speciaal onderwijs of wie in Auckland gaat wonen kan zich aansluiten bij De Nederlandse School. Dat is in principe een Nieuw-Zeelandse school waarop extra Nederlandse lessen worden gegeven.Een huis kopen of huren in Nieuw-Zeeland

De huizenprijzen verschillen wel enorm per regio. De gemiddelde huizenprijs is momenteel zo’n $850.000,- voor een huis in Auckland. De prijzen zijn het hoogst in Auckland en het laagst in Southland. Huren is een stuk makkelijker in Nieuw-Zeeland. Het nadeel is dat je de huizen meestal niet mag aanpassen. In Nederland mag je de muur een mooie kleur geven, of hier en daar een spijkertje slaan (als je het maar weer netjes oplevert). In Nieuw-Zeeland mag dit allemaal niet. Een ander verschil met huren in Nederland, is dat je in Nieuw-Zeeland de huurprijs per week betaalt.

Huisdieren mee naar Nieuw-Zeeland?

Je hoeft je huisdier niet in Nederland achter te laten. Hij mag mee als hij de juiste inentingen heeft gehad. Vraag bij een dierenarts na wat hij nodig heeft. Die inentingen kan het dier het beste een half jaar van tevoren al gehad hebben. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet het huisdier een maand in quarantaine verblijven, in Auckland, Christchurch of Levin. De invoerkosten van je huisdier zijn niet zo hoog ($135,-), maar de quarantainekosten zijn dat wel. Je betaalt er gemiddeld tussen de $1200,- en $2000,- voor.

Belastingen in Nieuw-Zeeland

Hoe zit het met de belasting? Als je naar Nieuw-Zeeland verhuist word je gezien als inwoner van Nieuw-Zeeland. Dan betaal je inkomstenbelasting over je inkomen en belasting voor je huis. Ben je benieuwd hoe het precies zit met jouw belastingtarieven? Raadpleeg dan de IRD (Inland Revenu Department).

 

Verhuisofferte aanvragen

Dit waren alvast vijf tips over Nieuw-Zeeland. Wil je meer tips of heb je andere vragen over het verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Neem gerust contact op met Eduard Strang.