Verhuizen naar Zwitserland

Verhuizen van en naar Zwitserland

Zwitserland is voor Strang een van de meest populaire bestemmingen. Strang Verhuizingen specialiseerde zich als een van de eerste in Nederland op dit mooie en vooral bijzondere land. Hierdoor groeiden in de jaren 80 onze verhuisactiviteiten van en naar Zwitserland enorm.

Tegenwoordig verhuizen wij veel personen die voor een bepaalde tijd in Zwitserland gaan werken, daar een eigen bedrijf starten of er een tweede huis hebben. Zwitserland is binnen Europa afwijkend wat “het vrije verhuisverkeer” betreft.

Het valt niet onder dezelfde regelgeving als de Europese Unie. Om er te kunnen wonen, werken en verhuizen zijn er speciale eisen. Wij informeren u graag over de benodigde documenten. En zijn alle vereiste documenten aanwezig dan verzorgen wij vlotte in- of uitklaring bij de Zwitserse douane. Kijk hier voor meer informatie over verhuizen naar Zwitserland.

De persoonlijke begeleiding van uw verhuizing staat voorop

Hoe kunnen wij u helpen? / Wat is voor u het makkelijkste?

  • bij u thuis
  • video-gesprek en video-taxatie
  • online offerte
  • bij ons op het verhuisbedrijf
  • ik wil eerst graag een indicatie
  • ik heb advies nodig
image description

Historie

Dat Zwitserland in Zwitserland ligt hebben we te danken aan Caesar. In 58 v. Chr. verhinderde hij de Helvetiërs naar Frankrijk te trekken en stichtte zo een bloeiend Helvetië. De Alpen bleven behouden aan het volk. In de 13e eeuw begon met een eerste bondgenootschap van de plaatsen rondom het Vierwoudstedenmeer (Wilhelm Tell, het zweren van de eed op de Rütli weide) de eigenlijke geschiedenis van Zwitserland. Succesvolle afweergevechten tegen de Habsburgers, nieuwe verbonden en interne strijd. In 1798 kwam met de verovering door Napoleon een einde aan het oude eedgenootschap. In 1848 mondden de politieke twisten om de staatsvorm uit in een richtingbepalende, voor Europa revolutionaire grondwet: een democratische bondsstaat met 26 soevereine kantons.

Volksaard

De Zwitsers zijn een zeer sympathiek en gastvrij volk, maar soms een beetje gedistantieerd. Het leven in de steden is veilig. De mensen hier koesteren hun onafhankelijkheid, het respect voor traditie, hun vier landstalen en ontelbare dialecten. In de verschillende jaargetijden vinden vele feesten en feestelijke voorstellingen plaats.
Bij de cultuur van een land horen feesten en gebruiken. Ook daaraan is Zwitserland, met zijn verschillende culturen, zeer rijk: carnaval in Basel, Luzern of Solothurn; Chalanda Marz, het verjagen van de winter, in het Retoromaanstalige Engadin; Sechseläuten, het voorjaarsfeest van de Zürcher; koeiengevechten in het Wallis; Braderie, typische volksfeesten in Franstalig Zwitserland.

Muziek kunst cultuur

Ook de Zwitserse cultuur is divers. Grotere en zelfs middelgrote steden beschikken over een eigen orkest, in theaters en opera’s treden beroemde artiesten op. Internationale erkenning genieten de jazz-festivals van Montreux en Willisau, de klassieke festivals van Luzern, Gstaad, Sion en het filmfestival in Locarno, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ruim 700 musea met uitstekende kunstcollecties en speciale tentoonstellingen, techniekmusea en kleine streekmusea ver-rijken het culturele landschap. Belangrijke getuigen uit het verleden zijn te vinden in kerken, kloosters en bibliotheken.

Dit was een grote verhuizing, grote villa, high cube container van 40 ft helemaal vol, alles netjes ingepakt voor de zeereis naar Bonaire, inclusief een speedboot met trailer….

Cees uit: Oisterwijk
9,6

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!