Column: prettig wonen en werken

Column: prettig wonen en werken

image (1)Jolanda Bakker:  mede-eigenaar van Casa Verde /bloem-, groen- en woondecoraties werkt samen met haar team aan de meest uiteenlopende opdrachten voor zowel particulieren als bedrijven.

Ontspannen wonen en lekker werken in een omgeving en sfeer die bij je past, dat is wat veel mensen willen. In de winkel  merk ik echter dat veel mensen het lastig vinden om een eigen sfeer te bepalen.  Vind jij dat ook?  Begin dan met verzamelen van interieur foto’s die je mooi vind, maar ook foto’s over  kunst, mode enz.  kunnen helpen het beeld compleet te maken. Maak per ruimte die je wil inrichten een selectie van de meest inspirerende foto’s dan ontstaat er een goed beeld van de stijl die jou het meeste aanspreekt en van de kleuren bij jou passen.
MoodboardLiggend
Blijft het lastig om een keus te maken dan adviseer ik om neutraal te beginnen en later kleur en accessoires toe te voegen. Een neutrale basis krijg je door gebruik van wit, grijs en/of zandkleur zonder dessins . Begin bij voorbeeld met een grijze/vergrijsde  vloer, witte wanden en plafonds. Effen stoelen en bank(en) in zandkleur of grijs en lichte raambekleding. Om het geheel niet saai te laten worden adviseer ik wat “pit” toe te voegen door een aantal accessoires in het zwart te kiezen, bv een dienblad, de voet van een schemerlamp of fotolijsten. Belangrijk voor elk interieur is de ruimte zo opgeruimd en ruimtelijk mogelijk te houden!

  • Kies onopvallende dichte kasten of een kastenwand waarin je kunt opbergen wat niet in het zicht hoeft,  dan kunnen de  accessoires die de sfeer bepalen goed tot hun recht komen. Ondiepe kasten in de kleur van de muur zijn erg praktisch.
  • Werk kabels en leidingen en apparatuur zoveel mogelijk uit het zicht.
  • Kies meubels in verhouding tot de ruimte. In een kleine ruimte geven enkele grote objecten (zoals bank of tafel) een rustiger beeld dan meerdere kleine.
  • Laat buiten, zoals het terras aansluiten op de inrichting van binnen.

Dierbare spullen en accessoires maken het geheel compleet, hierbij nog wat tips:

  • Kies voor planten die de sfeer van de inrichting versterken.
  • Zet/hang collecties of kleine objecten bij elkaar, zorg voor een kader.
  • Pas variatie toe in de structuur van stoffen.
  • Voeg kleur toe door middel van kussens, kaarsen, lampenkappen en natuurlijk bloemen.
  • Kies je voor een felle kleur op de muur? Gebruik dat dan hooguit op één wand(je) en laat die kleur in een ander gedeelte van de ruimte terugkomen, bijvoorbeeld met een fauteuil.

 

In onze winkel aan de Theresialaan 36 in Vught kun je veel vinden voor een sfeervolle inrichting en kunnen we je verder adviseren. www.casaverde.nl / 073-6569314