Column Voorjaar in Grindelwald

Column Voorjaar in Grindelwald

image (2)Deze column is geschreven door Audrey Driessen, werkzaam bij GriwaPlan AG (www.griwaplan.ch / a.driessen@griwaplan.ch) in Zwitserland als Nederlandstalige adviseur. Audrey heeft haar roots liggen in Nederland en in  Zwitserland. Sinds enige tijd is zij geëmigreerd naar het mooie Grindelwald, Zwitserland.  

Al weken is het in heel Europa heerlijk voorjaarsweer, zo ook in Berner Oberland …hier genieten we al weer tijden van fantastisch voorjaarsskiën , boven de 2300 meter zijn de sneeuwcondities nog goed te noemen en velen genieten op die hoogte nog van het skiën in het warme zonnetje , maar langzaam zien we dat de skiës toch worden opgeruimd…het landschap wordt met de dag groener en de laatste dalpiste zijn als sneeuw voor de zon verdwenen…..

verhuizen naar zwitserland verhuisbedrijf eduard strang vught

Daarvoor komen de fietsen weer te voorschijn, het gletsjerdorp biedt 160 kilometer aan fietspaden in allerlei moeilijkheidsgradaties, vele touren zijn te combineren met de bergbanen of de trein om optimaal te kunnen genieten van datgene het fantastische berglandschap te bieden heeft. Ons gletsjerdorp heeft voor elk wat wils ; Paragliding, wandelen, bergbeklimmen ,gletsjertouren, rafting…mountainbiken., wellness of gewoon heerlijk in de zon een boek lezen….Grindelwald biedt het!
Voor wie het relaxte zoekt, kan met de Jundfraubahnen Pass (www.jungfrau.ch) de omgeving verkennen en als hoogtepunt naar de Jungfraujoch reizen om vandaar uit te genieten van het uitzicht op de Aletschgletscher.Sinds 2001 behoort de Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn Region als het meest vergletsjerte deel van de Alpen toe aan het UNESCO – wereldnatuurerfgoed.

Lees alle columns en reisverhalen op onze Blog-pagina of ga direct naar de Zwitserland-Blog