Column Zomer in Grindelwald

Column Zomer in Grindelwald

image (2) Deze column is geschreven door Audrey Driessen, werkzaam bij GriwaPlan AG (www.griwaplan.ch / a.driessen@griwaplan.ch) in Zwitserland als Nederlandstalige adviseur. Audrey heeft haar roots liggen in Nederland en in  Zwitserland. Sinds enige tijd is zij geëmigreerd naar het mooie Grindelwald, Zwitserland.  

 

Fietsen in plaats van ski’s op de auto’s , koeienbellen hoor je nu overal en de balkons zijn kleurrijk versierd met bloeiende geraniums…. It’s Summertime in Grindelwald… Het gletsjerdorp is voorbereid op het zomerseizoen en verwacht haar gasten niet alleen vanwege het fantastische landschap, maar ook vanwege het grote aanbod aan activiteiten en het brede scala aan sportieve en culturele mogelijkheden om uw verblijf in de Jungfrauregion tot een onvergetelijke vakantie te maken.. Voor elk wat wils ; Paragliding, wandelen, bergbeklimmen ,gletsjertouren, rafting…mountainbiken., wellness of gewoon heerlijk in de zon een boek lezen….Grindelwald biedt het!

fruehstueck zomer 2014

Voor wie het relaxte zoekt, kan met de Jundfraubahnen Pass ( www.jungfrau.ch) de omgeving verkennen en als hoogtepunt naar de Jungfraujoch reizen om vandaar uit te genieten van het uitzicht op de Aletschgletscher.Sinds 2001 behoort de Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn Region als het meest vergletsjerte deel van de Alpen toe aan het UNESCO – wereldnatuurerfgoed. Het bergdorp Grindelwald, ook wel gletsjerdorp genoemd, ligt op 1034 meter tussen de bergkoulissen Eiger, Mönch en Jungfrau. De naam gletsjerdorp is ontstaan omdat twee gletsjers, de Untere en Obere Grindelwaldgletscher vroeger tot in het dorp reikten. Vanuit het dorp kan de trein genomen worden via de Kleine Scheidegg naar de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa. Het is een belangrijk gebied voor bergsporters, in het bijzonder voor de beklimming van de Eigernordwand. De kabelbanen naar de Männlichen en de First en trein naar Kleine Scheidegg worden in de zomer veel door wandelaars, mountainbikers en paragliders benut, als startpunt van hun sportieve uitdagingen. Grindelwald heeft rond 3850 inwoners en is één van de top bestemmingen van Zwitserland. Het is een gezellig dorp met een centrum dat momenteel totaal gemoderniseerd wordt om de auto’s zoveel mogelijk uit het zicht te houden , prominent in het dorp wordt de flaneerzone waarbij het prachtige panorama van de bergkoulissen een uniek decor vormt. De vele terrassen en restaurants zorgen ervoor dat het een levendig dorp is, wat het hele jaar goed bezocht wordt door reizigers uit de hele wereld.

Hartelijk welkom in Grindelwald!

Column door Audrey Driesen | a.driessen@griwaplan.ch
Voor Eduard Strang Verhuizingen | Den Bosch

sportograf-6498633 zomer 2014