Column Kleine meubels maken je huis niet groter

Column Kleine meubels maken je huis niet groter

Zorg voor harmonie en zet in op groot & weinig
Elke ruimte, van de grootste kamer tot het kleinste kamertje is gebaat bij een goede inrichting. Hierbij komen een hoop vragen kijken: Hoe verhouden ruimtes zich tot elkaar, wat is de gewenste functie, wie zijn de mensen die er gebruik van maken? Maar ook de maatvoering en verhoudingen tussen de verschillende inrichtingselementen zijn van belang voor de beste indeling. Een grote fout die veel mensen maken die klein wonen, is dat ze voor kleine meubels kiezen. Hoe raar het misschien ook klinkt, maar ook kleine interieurs lijken groter met grote inrichtingselementen. Groot is altijd indrukwekkend en geeft meer rust. Heb je een ruim interieur? Zet het dan niet vol om te laten zien wat er allemaal in past. Juist door een grote ruimte eenvoudig en strak te houden komt het open karakter beter tot zijn recht. Mijn advies: Weinig en groot!

3 belangrijke ontwerpregels:

1. De routing

Zorg voor voldoende beweegruimte. Laat je meubels geen obstakel vormen voor de doorlooproute. Maak de paden daarom ruim en logisch en houd ze minimaal één meter breed voor een royale uitstraling. Je zou zonder te slalommen van de ene naar de andere kant moeten kunnen lopen.

2. Een natuurlijk middelpunt

Elke ruimte heeft een eyecatcher, een natuurlijk middelpunt, nodig. Dat is een aantrekkelijk (vast) onderdeel van de ruimte waar je speciaal de aandacht op wilt leggen. Dit bepaalt de indeling en richting van je
meubilair. Zo’n vast onderdeel kan een schouw of kachel zijn, de openslaande deuren naar je tuin, terras of balkon.

3. Flexibiliteit

Met de juiste indeling kun je de mooiste elementen van je huis benadrukken, maar dit kan elk seizoen anders zijn. Misschien wil je in de winter lekker bij de haard zitten, maar in de lente juist van het uitzicht genieten. Dan zou het zonde zijn als de bank met de rug naar het raam staat. Kijk eens wat er gebeurt als je de opstelling van je meubilair een kwartslag draait. En? “Sowieso leuk voor de afwisseling!”
__

ZOOMMM helpt je graag bij het ontdekken van je persoonlijke smaak en stijl. Samen gaan we erachter komen welke slimme en mooie interieuroplossingen passen bij jouw lifestyle en wat thuis voor jou betekent.

Dat is ‘Interior design for successful living’.

Graag tot ziens!

Marc Müskens
Voor Eduard Strang Verhuizingen | Den Bosch

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!