Verhuisrecept

Lekker eten op de verhuisdag met ons verhuisrecept

Peter’s mediterrane verhuisquicheverhuisrecept eduard strang verhuizingen

Goed voorbereid verhuizen én stijlvol eten na afloop doet u met het volgende recept, wat u de dag voor de verhuizing al klaarmaakt. Deze mediterrane quiche is klaar in een handomdraai en kan ook koud opgediend worden. Serveer de verhuisquiche eventueel met stokbrood en een salade en kies erbij een Pinot Blanc, een droge Duitse Weissburgunder of eventueel een Vin Gris, een lichte droge rosé. Van harte aanbevolen als afsluiting van uw verhuizing door Peter Strang.

Voor 4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 1/2 bakje crème fraîche (ongeveer 125 ml)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1/2 prei, gewassen en grof gesneden
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 1 gele paprika, gewassen en in stukjes
  • 6 kastanje champignons, in vieren
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • wat olijven
  • flink wat verse of gedroogde kruiden (rozemarijn, oregano, tijm etc.)
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • olijfolie

Verhit de over voor op 200ᵒC.

Wok de groenten, samen met de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in wat olijfolie totdat alles beetgaar is. Laat ondertussen de plakjes deeg ontdooien. Klop de eieren los in een kom. Voeg de crème fraîche toe en de geraspte kaas. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Vet een springvorm in en verdeel het deeg. Verdeel de groenten over de bodem. Schenk hier het kaas-ei mengsel over en bestrooi met de olijven. Bak de quiche 35-40 min. in het midden van de oven. De taart is klaar als de korst bruin en de vulling gestold is.

Eet smakelijk!