Marktveldplein centrum Vught 

Nieuwbouw Marktveldplein centrum Vught 

Het nieuwe Centrumplan Oost voorziet in een aantrekkelijk winkel- en woongebied in het Vughts dorpshart. Het compacte winkelaanbod is afgestemd op de actuele marktvraag en kent een inpandige bevoorrading. Er komen 88 appartementen voor verschillende doelgroepen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe, verkeersveilige inrichting. Bij het oude ontwerp werden, door de politiek en vanuit het maatschappelijk veld, enkele kritische kanttekeningen geplaatst. Het nieuwe ontwerp komt hieraan tegemoet.

Fraai in het centrum wonen, met een eigen daktuin

De bestaande Marktveldpassage wordt in twee fasen gesloopt. Op de plaats van de te slopen Marktveldpassage komt een open en uitnodigende nieuwbouw met een aantrekkelijke architectuur. De bouwstijl sluit aan op die van het Centrumplan West en past bij het dorpse karakter van Vught. Oost en west vormen straks één aansprekend geheel waar het goed winkelen, wonen en verblijven is. Nu en in de toekomst. Boven het nieuwe centrumdeel komen 88 appartementen, met een eigen buitenruimte in de vorm van een terras, balkon of loggia, met zicht op het straatbeeld. Daarnaast krijgt het complex een fraaie daktuin. De appartementen zijn levensloop bestendig, verschillend van opzet en afmeting en daarmee voor meerdere doelgroepen interessant. De bewoners parkeren hun auto’s in een nieuwe afgesloten ondergrondse stallingsgarage.

 

Het plan voorziet in diverse (bestaande)winkels, waaronder een royale Albert Heijn. De entree van de Albert Heijn komt aan de zijde van het parkeerterrein. Dit parkeerterrein is bedoeld voor het winkelend publiek, dat met de auto de winkels bezoekt. Het parkeerterrein krijgt een nieuwe en opgefriste inrichting. De inrichting van dit terrein is van dezelfde kwaliteit als de rest van het centrum met lantaarnpalen, fietsbeugels en banken. Zo ontstaat een evenwichtig en aantrekkelijk geheel.

De bouw van Centrumplan Oost verloopt in twee fasen: de eerste fase beslaat het middengebied met de nieuwe Albert Heijn en de directe omgeving met het Ploegveld en Raadhuisstraat. Fase twee betreft de bebouwing aan het Marktveld en de vrijstaande bebouwing op de plek van het oude postkantoor. Voor de realisatie van het Centrumplan Oost komt op de plaats van het oude postkantoor een tijdelijke Albert Heijn.

Op 24 januari 2019 presenteert GREEN het uitgewerkte Centrumplan Oost aan leden van de gemeenteraad. Hierna volgt een bijeenkomst voor de omwonenden en overige belangstellenden. Vervolgens gaat de eigenaar aan de slag met de verdere planuitwerking en vergunningaanvraag.

verhuizen naar Vught verhuizing binnen Vught inboedelopslag SlaOpBijStrang Eduard Strang Verhuizingen te Vught Den Bosch oud gemeente huis Vught

Vraag bij Eduard Strang naar de verhuis- en opslagmogelijkheden

Het lijkt nog ver weg. Bij een goede afweging is het belangrijk om alle mogelijkheden voor een verhuizing te onderzoeken. Indien u uw woning gaat verkopen, dan kunt u adequaat regarderen omdat u de verhuisscenario’s al uitgezocht heeft. Strang Verhuizingen kan u hierbij helpen. Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button of bel naar +31(0)73 656 33 00 voor vrijblijvend advies en informatie.