Trump president: website om naar Canada te verhuizen crasht

Trump president: website om naar Canada te verhuizen crasht

canada

Hoe moeilijk is het om te emigreren (vanuit de USA) naar Canada?

Het is dus de vraag hoe serieus Amerikanen zijn als ze het hebben over emigreren naar Canada. Mochten mensen dat al willen, moet niet vergeten worden dat het niet zo simpel is om te emigreren. Hoe zit dat?

Canada is van plan in 2017 in totaal 300.000 nieuwe permanente bewoners van het land te accepteren. Zo’n 40.000 daarvan zijn vluchteling, en hoewel veel Amerikaanse inwoners de emigratie als een vlucht voor Trump zullen zien, zullen zij niet in aanmerking komen voor een vluchtelingenstatus. Nog eens 80.000 nieuwe bewoners zullen familieleden zijn van Canadezen, voor de meeste Amerikanen geldt dat ze geen familie hebben in Canada.
De enige manier waarop Amerikanen dan nog kans maken op een baan is als ze geschoolde werknemers zijn. Een baanaanbod krijgen is echter niet eenvoudig, want een werkgever moet bewijzen dat er „geen Canadees beschikbaar is om het werk te doen”. Met ruim 1,3 miljoen werkloze Canadezen is dat nog niet zo eenvoudig. In Canada wordt gebruikgemaakt van een bepaalde ranking bij het bepalen wie het land binnenkomt. De minimum benodigde score verandert constant. In 2015 moest een immigrant minimaal 450 punten scoren. Bij een baanaanbod krijgt iemand de volle 600 punten, maar dat komt dus niet vaak voor. Zonder baanaanbod wordt gekeken naar leeftijd: twintigers krijgen bijvoorbeeld 110 punten, maar iedereen boven de 45 jaar krijgt helemaal geen punten. Ook wordt gekeken naar opleiding: middelbare schoolstudenten krijgen geen punten, mensen met een doctorsgraad krijgen 140 punten toebedeeld. Verder wordt ook gekeken naar werkervaring.
Tegenover CTV News stelt immigratieadvocaat Lee Cohen dat verhuizen naar Canada dus nog niet zo eenvoudig is: „Emigreren naar Canada is een complex, tijdrovend proces waar veel papierwerk bij komt kijken. Het idee dat iemand zomaar kan beslissen naar Canada te verhuizen en hier een leven op kan bouwen, is onjuist.”

Heeft u interesse om naar Canada te verhuizen? bekijk ook deze informatie: Verhuizen naar Canada

(Bron metronieuws.nl / Tableau)