Lekker eten op de verhuisdag met ons verhuisrecept
Peter’s mediterrane verhuisquiche
Goed voorbereid verhuizen én stijlvol eten na afloop doet u met het volgende recept, wat u de dag voor de verhuizing al klaarmaakt. Deze mediterrane quiche is klaar in een handomdraai en kan ook koud opgediend worden. Serveer de verhuisquiche eventueel met stokbrood en een salade en kies erbij een Pinot Blanc, een droge Duitse Weissburgunder of eventueel een Vin Gris, een lichte droge rosé. Van harte aanbevolen als afsluiting van uw verhuizing door Peter Strang.
Voor 4 personen
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 3 eieren
- 1/2 bakje crème fraîche (ongeveer 125 ml)
- 100 gram geraspte kaas
- 1/2 prei, gewassen en grof gesneden
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 1 gele paprika, gewassen en in stukjes
- 6 kastanje champignons, in vieren
- 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
- wat olijven
- flink wat verse of gedroogde kruiden (rozemarijn, oregano, tijm etc.)
- vers gemalen zwarte peper
- zout
- olijfolie
Verhit de over voor op 200ᵒC.