Erfenis uit Canada

Verhuis erfgoederen van en naar Canada

Heeft u een erfenis uit Canada? Wij helpen u daar graag bij. Als eerste, gecondoleerd met het overlijden van uw dierbare. U hoeft zich geen zorgen te maken over de verhuizing van de goederen, die taak nemen wij graag van u over.

Aanvaarden erfenis

Heeft u de erfenis uit Canada aanvaard? Dan bent u, eventueel samen met andere erfgenamen, verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis van de overledene. U bent nu eigenaar van de bezittingen die de uw dierbare u heeft nagelaten, eventueel samen met andere erfgenamen. Als u samen met anderen erfgenaam bent, moet er ook samen beslissingen genomen worden. Als één erfgenaam het er niet mee eens is, kan de erfenis niet verdeeld worden.

Verdeling erfenis en testament

In een testament staat de verdeling van de erfenis zoals de overledene wenste. Wie de erfgenamen zijn en wie wat erft staan beschreven. Heeft de overledene geen testament op laten maken? Dan is er de wet die erfgenamen aanwijst.

Roerend en onroerend goed

Een onroerend goed is bijvoorbeeld een huis. Het kan zijn dat u het huis erft. Besluit u naar Canada te emigreren? Dan komt er heel wat bij kijken. U moet verhuizen, uw spullen moeten van Nederland helemaal naar Canada en dat allemaal langs de douane, papierwerk moet geregeld worden, enzovoort. Erft u roerend goed? Dat kan variëren van een sieradendoosje tot een hele inboedel. Roerend goed is te verhuizen, dan moeten we het vanuit Canada naar Nederland halen. Voor ons een fluitje van een cent, voor meer informatie kunt u bij ‘overzeese verhuizingen’ kijken.

Belasting betalen over de erfenis

Woonde uw dierbare langer dan tien jaar in Canada? Dan hoeft u geen belasting over de erfenis te betalen. Anders wel, dan kijkt de Belastingdienst naar de waarde van de erfenis en uw relatie met de overledene. U krijgt dan een brief opgestuurd om aangifte te doen.

Erfgoederen verhuizen naar Nederland

Wilt u de erfgoederen belastingvrij naar Nederland halen? Dat kan. Wij regelen voor u de aangifte bij de Douane als u doorgeeft wat wij naar Nederland over moeten brengen. En natuurlijk zorgen wij goed voor uw spullen. Wij halen de erfenis vanuit Canada naar uw huis!

Erfgoederen verhuizen naar Canada

Andersom kan het natuurlijk ook: in Nederland overlijdt een dierbare, die wenste dat u, woonachtig in Canada, zijn inboedel ontvangt. Of een deel. Deze verhuizing regelen wij ook graag voor u. In dit geval hoeven we niet eens aangifte te doen bij de Douane, maar de andere rompslomp regelen we uiteraard voor u!

Stel uw vragen vrijblijvend aan Eduard Strang Verhuizingen

Wilt u ook uw erfenis verhuizen of verhuizen naar Canada? Neem dan contact op met Strang of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor uw verhuizing naar Canada!