10 tips Waardevermeerdering van uw huis

10 tips Waardevermeerdering van uw huis

Welke investeringen vermeerderen de waarde van uw huis?

Bedenk voor dat u gaat verbouwen, welke investeringen de waarde van uw woning verhogen. Om u een voorbeeld te geven: de kosten van een nieuwe keuken of badkamer verdienen zich bijna nooit terug. De meeste mensen die een huis kopen, gaan daar een keuken en badkamer in zetten naar hun smaak. Als u overweegt een nieuwe keuken of badkamer te installeren, doe het dan voor uzelf.

Instapwoningen zijn populair

Veel mensen willen een kant-en-klare woning kopen. Ze zien op tegen het gedoe van een verbouwing of hebben er geen tijd voor. Starters kopen vaak een woning die ‘af’ is, omdat het lastig is een financiering te krijgen voor een verbouwing.

Kortom, het is de moeite waard om uw huis zo te verbouwen dat de waarde ervan vermeerdert. Hier zijn 10 tips hoe u dat kunt doen.

1 Maak van de zolder een leefruimte

De snelste en meest eenvoudige manier om de leefruimte van uw huis te vergroten is uw zolder op te ruimen en deze ruimte te gaan benutten als extra slaapkamer of als een studeerkamer. Een vaste trap is dan wel comfortabel. Wilt u de zolderkamer groter maken, dan is een dakkapel de oplossing: meer sta-ruimte en veel meer licht.

2 Creëer een extra slaapkamer

Heeft u de ruimte in huis, dan is het wijs om een extra slaapkamer te maken. De minimale eis aan een slaapkamer is dat er een tweepersoonsbed in past en dat je daar omheen kunt lopen.

3 Maak een tweede badkamer

Wat als een grote luxe wordt ervaren, is een extra badkamer in huis. Het geeft meer privacy aan u, uw grotere kinderen, maar natuurlijk ook aan uw logees. Kopers waarderen een extra badkamer enorm.

4 Vergroot uw woning

Als u er de ruimte en de gelegenheid voor heeft, dan is het vergroten van uw woning de meest efficiënte manier om de waarde ervan te vergroten. Het vraagt om een investering – zowel qua geld als aan energie -, maar meer m2 betekent een hogere prijs bij verkoop. Denk aan het vergroten van uw woonkamer of uw keuken, maar ook een serre vergroot de leefruimte van uw huis. Andere opties zijn het bewoonbaar maken van uw garage en zelfs een solide schuur kan een fijne leef- of werkruimte worden.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

5 Isoleer uw woning

Een huis met een energielabel A of B is zeer in trek. Het isoleren van uw huis is een heel slimme zet: uw wooncomfort verhoogt, uw energiekosten verminderen, het vermeerdert de waarde van uw huis en uw huis wordt sneller verkocht.

Extra tip van Wiki Strang: Laat uw meubels en andere kostbare zaken tijdens de verbouwing opslaan in de beveiligde en geklimatiseerde omgeving bij Strang: www.SlaOpBijStrang.nl

6 Voorzie de ruiten van dubbel glas

Als uw kozijnen vervangen moeten worden, is het verstandig om daar dubbel of zelfs driedubbel glas in te plaatsen. De isolatie van uw huis wordt er een stuk beter van, het comfort in huis verhoogt flink en wederom wordt de waarde van uw huis hoger.

7 Kies voor een neutrale uitvoering

Voor alle werkzaamheden geldt dat een neutrale uitvoering de waarde van uw huis zal vermeerderen. Een uitgesproken uitvoering – felle kleuren, gewaagde matriaal- en kleurcombinaties, reliëfstucwerk – verminderen de waarde.

8 Onderhoud uw woning

Een goed onderhouden woning is uiteraard meer waard en verkoopt makkelijker dan een huis met achterstallig onderhoud. Een lekke goot, afbladderend schilderwerk en een lekkend dak zijn niet bepaald aantrekkelijk voor een koper. Het is namelijk moeilijk in te schatten hoe hoog de kosten zullen worden voor reparatie.

9 Plaats zonnepanelen

Een zeer goede investering in uw huis is het plaatsen van zonnepanelen. De laatste jaren zijn de prijzen van zonnepanelen zover gedaald, dat het plaatsen ervan uiterst slim is; direct na plaatsing lopen uw energiekosten drastisch terug. Een ander voordeel: uw energielabel stijgt met 1 stap. Geen wonder dat steeds meer kopers huizen zoeken met zonnepanelen.

10 Maak uw woning levensloopbestendig

Het loont om uw huis levensloopbestendig maken. De markt voor deze huizen groeit. Dat is niet zo vreemd nu steeds meer ouderen zolang mogelijk thuis willen blijven wonen en hun aantal ieder jaar stijgt. Bij een verbouwing naar een levensloopbestendig huis moet u denken aan ruime doorgangen, deuren van 90 tot 100 cm. breed en het weghalen van dorpels. Maak de badkamer naast de hoofdslaapkamer. Denk ook aan het aanbrengen van loze leidingen die later gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld een alarm of domotica.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!