Kerst in je interieur

Kerst in je interieur

Vroeger rook het bij ons thuis een paar weken voor kerstmis al heerlijk naar de Christmascakes die onze moeder bakte voor de hele familie. Het kerstmenu werd met veel zorg voorbereid, de menukaarten versierd en uit de tuin werd allerlei groen verzameld voor het decoreren van het huis en de kersttafel. De ramen van de boerderij werden door onze vader prachtig gedecoreerd met een voorstelling van de drie koningen. Het zijn warme herinneringen aan kerst met het hele gezin, waarin veel tijd gestoken werd in het zelf maken van allerlei moois en lekkers.

Er is niets dat zoveel voldoening geeft als zelf een prachtige kerstsfeer te creëren en daar samen met familie en vrienden van te genieten.

Met zelf gesprokkeld groen uit je tuin of uit het bos kun je bv je hele huis in een mooie botanische kerstsfeer brengen. Hangende lampen zijn een ideale basis om te decoreren met diverse soorten groen. Denk hierbij aan hedera, mossen, eucalyptus, hulst etc.  Op deze manier kun je ook de kersttafel botanisch stylen.

Kerstversiering in huis

Voor de aankleding van je kersttafel bepaal je eerst een kleurenpalet, waarbinnen je al je decoratie kiest.

Kies hiervoor een aantal kleuren en neem een rustig effen tafelkleed als ondergrond. Een kleurenpalet dat goed bij een botanische styling past bestaat uit groen- en natureltinten met goud als accentkleur. Een linnen tafelkleed combineert hier mooi mee.

Maak een mooie stapeling van je servies, zo wordt de kersttafel nog feestelijker!

Combineer bv. een mooie kom voor de soep met een bijzonder bord eronder. Ga voor verschillende formaten bordjes en kommetjes en varieer in textuur, materiaal en kleur binnen het kleurenpalet. Groepeer je decoratie, en wissel af in hoogte, denk hierbij aan kandelaars in verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld een hoge kandelaar naast waxinelichtjes en een kleine kandelaar naast grotere kaarsen.

Ook is het leuk om kerstgroen bóven je kersttafel te hangen; bevestig allerlei soorten groen rondom je lamp en het snoer, dit maakt het tot een sfeervol geheel.

Ook mooi; hang een kerstboom(pje) op zijn kop boven tafel!

Leg tenslotte nog enkele plaids of vachtjes over een paar stoelen voor een behaaglijk gevoel en de kerstsfeer is compleet!

 

Wij wensen iedereen mooie feestdagen toe!

Liesbeth Conen en Paula Somers

Firma Kijkhuis

www.firmakijkhuis.nl