Een goed onderhouden huis is een aantrekkelijk huis

Een goed onderhouden huis is een aantrekkelijk huis

De meeste kopers willen een huis waar ze zonder extra werk in kunnen trekken. Ze hebben geen zin in gedoe en al helemaal niet in achterstallig onderhoud. Zorg er dus voor dat uw woning schoon en op orde is voordat u hem te koop zet.

Bekijk uw huis eens met de ogen van een koper. Kan de nieuwe bewoner er zo in of moet er eigenlijk nog van alles gebeuren?

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Om het voor u makkelijk te maken, hebben we een aantal tips over schoonmaak en onderhoud op een rij gezet.

1. Poets uw huis net iets zorgvuldiger dan anders
Maak uw huis beter schoon dan u normaal zou doen. Denk bij het stofzuigen aan de plafonds en de plinten. Zeem alle ramen van binnen en buiten, zodat ze stralend schoon zijn. Open de ramen en deuren en maak de kozijnen en scharnierpunten goed schoon.

2. Geef de keuken een extra beurt
Mensen willen uw keuken goed bekijken en trekken lades en kastjes open, maar ook uw koelkast en afwasmachine. Ruim daarom de kastjes op en maak ze van binnen en buiten goed schoon. Maak het aanrechtblad leeg en poets ook de hoekjes. Ruim uw koelkast op en maak alle schappen goed schoon. Dweil de vloer.

Extra tip van Strang. Dweil uw vloeren een dag tevoren. Een dweil ruikt vaak een beetje muf. Als u een dag tevoren uw vloeren hebt gedweild, is deze muffe lucht weg en ruikt uw huis weer lekker fris.

3. Maak uw badkamer extra goed schoon
Haal alle overbodige spullen en persoonlijke zaken weg. Ruim de kastjes op en maak ze goed schoon. Ontkalk waar dat nodig is en poets daarna tot het sanitair blinkt en fris ruikt. Denk ook aan de spiegel. Kijk goed naar de kitranden en maak deze schoon. Als ze niet schoon te krijgen zijn, vervang ze dan.

4. Repareer gaatjes en beschadigingen
Loop uw woning na op kale plekken, gaatjes in de muren en beschadigingen. Plamuur de gaten en werk de muren bij met latex. Zijn er veel lelijke plekken, schilder de muren dan helemaal. Controleer de houten kozijnen en deuren – indien u deze heeft – en werk beschadigingen bij.

5. Pak achterstallig onderhoud aan
Zijn er klusjes blijven liggen dan is dit het moment om deze op te pakken. Zijn de plinten nog niet geplaatst? Doe dit dan nu. Werk alle kleine ergernissen weg. Denk aan loszittende deurkrukken, lekkende kranen en kapotte lampen Ook klemmende deuren, niet goed sluitende ramen en piepende scharnieren: doe er een druppeltje olie op of laat ze repareren. Gebarsten lichtschakelaars, scheef hangende keukendeurtjes en krakende traptreden vallen ook in deze categorie.

6. Pak groot onderhoud aan
Een lekkende dakgoot of een kapotte riolering? Laat het repareren. Ziet het buitenschilderwerk er armoedig uit? Pak het aan. Een potentiele koper wil een aantrekkelijk huis zien. Als dat van u dat niet is, zal hij kiezen voor een huis dat wel goed onderhouden is.

7. Maak ook de buitenkant aantrekkelijk
Ruim uw tuin op; de voortuin is uw visitekaartje. Haal onkruid weg, snoei de heg, maak de tuinmeubels schoon, schrob de stoep en maak ook de voordeur schoon. Doe dit voordat u uw huis te koop zet. Mensen die interesse hebben, zullen langs uw huis rijden voordat ze een afspraak maken. Om een indruk van uw huis, maar ook van de omgeving te krijgen. Vraag daarom aan uw buren of ze ook hun voortuin willen opruimen. Zijn ze druk, help hen dan een handje. Mensen wonen graag in een aantrekkelijke buurt en naast buren die hun huis en tuin verzorgen.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!