Een opgeruimd huis geeft ruimte

Een opgeruimd huis geeft ruimte

Zowel voor de foto’s als voor de bezichtigingen, is het belangrijk dat uw huis is opgeruimd. Een opgeruimd huis verhoogt de sfeer en uw woning zal er ruimer uitzien. Dat is belangrijk, want kopers willen zoveel mogelijk ruimte voor hun geld.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Om u te helpen met opruimen, hebben we vijf tips voor u.

1. Zoek uit wat u niet meer nodig heeft en wat kapot is
Denk hierbij aan kinderkleding waar uw kinderen uit gegroeid zijn. Spullen van hobby’s die u niet meer beoefent. Papieren die verouderd zijn, kleding die u nooit meer gaat dragen en meubels die aan vervanging toe zijn. Breng alles wat u niet meer gebruikt weg naar een kringloopwinkel, en de spullen die kapot zijn naar de milieustraat. Dat geeft letterlijk ‘ruimte’ en u doet er iemand anders een plezier mee. Bovendien scheelt het enorm in de hoeveelheid spullen die u straks gaat verhuizen. Het laatste voordeel: u hoeft maar eenmaal op te ruimen en niet steeds wanneer er een kijker komt. Dat scheelt tijd, energie en stress.

Extra tip van Strang:
Als u na het opruimen een aantal spullen heeft die nu in de weg staan, maar die u wel wilt bewaren, dan kunt u daar bij Strang tijdelijke opslagruimte voor huren. Alles staat al die tijd in een beveiligde en geklimatiseerde opslag en is verzekerd. Dat geeft nog eens een opgeruimd gevoel.

2. Ruim uw huis op
Kijk eens goed rond in uw huis: wat maakt uw huis rommelig en onoverzichtelijk? Wat leidt de kijker af van een heldere blik op uw huis? Ruim al die spullen op en zet ze uit het zicht. Heeft u een inloopkast, doe een deel van uw kleding in koffers en zet die in een kast of achter een schot in de berging. Ruim losse kledingstukken op of doe ze in de wasmand. Doe het speelgoed van uw kinderen in een kist of doos, zodat de kijker er niet over struikelt. Maak tafels en bureaus leeg. Hang een aantal jassen in uw kleerkast zodat uw kapstok er opgeruimd uit ziet. Maak uw vensterbanken leeg, zodat de kijker naar buiten kan kijken. Verzamel uw honden- en kattenmanden en zet ze opgestapeld in een aparte ruimte.

3. Ruim uw garage en uw berging op
Ook hier geldt: doe de spullen die u niet meer gebruikt, weg. Dat geeft ruimte en grote opluchting bij u. Maak de garage of de berging schoon en zet de spullen die u wilt bewaren op schappen of in kasten. Zo kan de kijker zien wat hij gaat kopen.
Zet uw auto een stukje verderop in de straat, zodat de kijker bij u kan parkeren.

4. Maak de buitenkant van uw huis aantrekkelijk
Loop eens rond uw huis. Wat ziet u? Vieze plekken op de muren? Een beschadiging op de garagedeur of op een gevel? Vieze ramen? Een verzakkende schutting, een kapot hekje? Repareer het of maak het schoon. Het eerste dat een kijker ziet, is de buitenkant van uw woning. Zorg dat het een aantrekkelijke indruk geeft.

5. Ruim uw tuin en de paden op
Haal onkruid op de paden en het terras weg. Maak de oprit naar uw huis vrij van rommel en onkruid. Verwijder alles wat rommelig overkomt zoals kapotte stoelen, oude fietsen. tuinslangen, lege flessen, kratten en dode planten. Knip de heg, snoei de planten die dat nodig hebben en maai het gras. Maak uw tuinmeubels schoon, zodat ze een uitnodigende indruk maken.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!