Een sfeervol huis is aantrekkelijk

Een sfeervol huis is aantrekkelijk

Mensen die een huis zoeken, zijn zeer gevoelig voor de sfeer in huis. Doe daar uw voordeel mee en maak uw huis nog net iets aantrekkelijker dan het altijd al is. Hoe u dat kunt doen, leest u in onze 9 tips.

1. Zorg dat uw woning er goed én neutraal uitziet

De potentiële koper heeft waarschijnlijk een andere smaak dan u. Meubelzaken zijn er goed in om meubels op een neutrale wijze te presenteren en Ikea is er kampioen in. Daar weten ze écht hoe ze hun artikelen voor een grote doelgroep aantrekkelijk moeten presenteren. Bent u daar niet zo goed in, dan kunt u overwegen een woningstyliste in te schakelen.
Als voorbeeld; een knusse hoek is voor u misschien heel leuk, maar kan er voor iemand anders druk en rommelig uitzien. Kijk eens kritisch naar de inrichting van uw huis. Kunnen er een paar kussens of een vloerkleed weg? Kan de boekenkast wat leger, de stapels kranten weg?

2. Houd de woonfuncties gescheiden

Mensen die uw huis komen bekijken, willen graag weten wat ze in een ruimte kunnen doen. Maak een eethoek, een zitkamer en eventueel een aparte werkplek. Vind u dat lastig om zelf te doen? Denk aan een woningstyliste, die dit voor u oplost.

3. Zoek de balans tussen leeg en rommelig

Zorg ervoor dat uw huis niet té leeg is. Te veel leegruimen is niet goed; het moet wel sfeer uitstralen. Ga op zoek naar die balans. Wanneer oogt het rommelig en wanneer oogt het leeg? Als u het zelf niet meer zo goed ziet – omdat u daar natuurlijk al jaren hebt gewoond en er aan gewend bent – vraag het dan eens aan iemand die niet vaak bij u thuis komt.

4. Ruim speelgoed op

Dit lijkt een overbodige tip, maar toch; ruim op. Ook speelgoed. Doe het netjes in bakken en mandjes. Zoek het uit en stop de helft al in dozen als het niet gebruikt wordt. Zorg dat de kinderkamers opgeruimd zijn. Net zo opgeruimd als uw eigen kamer. Een speelgoedje op een tafel kan heel leuk zijn, dat geeft sfeer, maar honderden knuffels oogt rommelig. Haal in de woonkamer alles van de kinderen weg.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

5. Ruim het aanrecht op

Haal je waterkoker weg. Dat is meestal niet zo’n mooi ding op het aanrecht. De keukenrolhouder kan ook beter in een kastje worden gestopt. Zorg dat het echt opgeruimd is en dat men zoveel mogelijk aanrechtblad ziet. Dat oogt groot, schoon en opgeruimd. Een mooi messenblok, vers fruit op een schaal en een mooie pot waar koffie in zit, geeft wel weer sfeer.

6. Hang gordijntjes voor open schappen

Schappen in de schuur of garage ogen al snel rommelig. Mocht u geen zin hebben om alles netjes in dichte bakken te stoppen, dan kunt u overwegen om er gordijnen voor te hangen. Hoe minder rommel men ziet staan, hoe beter het verkoopt.

7. Creëer ruimte achter de bank

Door de bank ietsje van de kant te halen, creëert u – vreemd genoeg – het gevoel van meer ruimte. Dit komt omdat er dan schaduw achter de bank tegen de muur te zien is. Deze truc kunt u ook uithalen met het bed.

8. Zorg dat de badkamer fris oogt

In de badkamer kunt u sfeer creëren door een stapel frisse, witte handdoeken neer te leggen. Denk ook aan mooie flessen met luxe zeep of badschuim en haal in ieder geval de tandenborstels weg. Verder kunt u de badkamer sfeervol aankleden met wat houten accessoires of een paar mooie natuurstenen. Dit kunt u doen wanneer mensen uw woning komen bezichtigen, maar ook al wanneer de foto’s worden gemaakt.

9. Geeft de slaapkamer sfeer

U kunt sfeer in de slaapkamer creëren door een flink aantal kussens op het bed neer te leggen. Werkt u hierbij met kleuren die goed bij het interieur passen. Hetzelfde kunt u doen met het bankstel en bijvoorbeeld de tuinstoelen.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!