Laat goede foto’s van uw woning maken

Laat goede foto’s van uw woning maken

Aantrekkelijke foto’s van uw woning zijn extreem belangrijk wanneer u uw huis wilt verkopen. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld. De foto’s van uw huis moeten opvallen, de bezoeker verleiden en zijn/haar interesse wekken. Dan zal men de advertentietekst gaan lezen, en wellicht een bezichtiging gaan plannen. Goede foto’s maken dus echt het verschil.

Wij hebben 8 tips voor u om uw huis aantrekkelijk in beeld te brengen bij mensen die een huis zoals het uwe zoeken.

 

1. Ruim uw huis op

Zowel voor de foto’s als voor de bezichtigingen, is het belangrijk dat uw huis is opgeruimd [link naar Een opgeruimd huis geeft ruimte]. Een opgeruimd huis verhoogt de sfeer en uw woning zal er ruimer uitzien. Haal alle persoonlijke spullen weg. Denk aan fotolijstjes, jassen en schoenen in de gang, tandenborstels, shampooflesjes, zeep en deodorant, haarborstels, rondslingerend speelgoed van uw kinderen en uw huisdieren. Deze spullen geven mensen te veel het gevoel dat het uw huis is i.p.v. hun toekomstige woning.

2. Ruim uw tuin op

Verwijder alles wat rommelig overkomt voordat u foto’s gaat maken: kapotte stoelen, oude fietsen. tuinslangen, lege flessen, kratten en dode planten. Maak de oprit naar uw huis vrij van fietsen, rommel en onkruid, en haal ook het onkruid weg op de paden en het terras. Knip de heg, snoei de planten die dat nodig hebben en maai het gras. Maak uw tuinmeubels schoon, zodat uw terras een uitnodigende indruk maakt.

Extra tip van Wiki Strang. De voorkant van uw huis en de voortuin is het eerste beeld dat kopers zien. Niet alleen bij een bezichtiging, maar ook bij mensen die alleen maar even langsrijden om een idee van uw huis en de omgeving te krijgen. Zorg er dus voor dat de oprit en de tuin er netjes bij liggen.

3. Bedenk wie de foto’s gaat maken

Bedenk of u zelf de foto’s gaat maken of dat u dat uitbesteedt aan een professional. Als u het zelf gaat doen dan moet u over (bijna) professionele apparatuur beschikken en ervaring hebben met architectuur- en interieurfotografie. Vergeet niet dat uw huis er op de Funda-pagina subliem moet uitzien en moet opvallen tussen al die andere prachtige huizen die te koop worden aangeboden.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

4.Geef een reëel beeld van uw huis

Op de foto’s moet goed te zien zijn hoe de vertrekken van de woning eruit zien zodat men een goed beeld krijgt van de ruimte in de woning. Ook hebben mensen behoefte aan foto’s die laten zien hoe de woning is ingedeeld. En natuurlijk van de buitenkant van de woning en de tuin. Geef een reëel en smaakvol beeld van het geheel. Gebruik dan ook geen groothoeklens.

5. Maak de foto’s op een mooie dag

Laat de foto’s maken op een mooie zonnige dag. Niets zo triest als een foto van een woning in de regen of foto’s van het interieur terwijl het buiten donker is en de regen tegen de ramen slaat.

6. Vervang de foto’s per seizoen

Heeft u foto’s laten maken in de winter en is het inmiddels voorjaar? Vervang de foto’s dan. Een tuin in bloei verkoopt sneller dan kale struiken en bomen. De foto’s van het interieur hoeft u niet perse te vervangen, tenzij de winterse tuin door de ramen zichtbaar is.

7. Maak vooraf duidelijke afspraken met de makelaar en de fotograaf

De fotograaf maakt foto’s van uw huis in opdracht van u of van de makelaar. Maak vooraf afspraken van wie de foto’s zijn en wie beslist welke foto’s worden gepubliceerd. Een goede makelaar weet welke fotograaf in uw omgeving de beste is.

8. Bedenk of video’s en drones u helpen bij de verkoop van uw huis

Wilt u dat uw huis echt opvalt op de Funda-pagina en dat de bezoeker langer naar uw huis kijkt, dan kunt u aan een video denken. Net zoals bij fotografie is kennis, ervaring en de juiste apparatuur een vereiste om een goede video te maken.
Goede redenen om een drone in te zetten, zijn wanneer u wilt laten zien dat u een grote tuin heeft, de natuur, een rivier, de zee of een park dichtbij zijn en er een mogelijkheid tot parkeren is. Spectaculaire beelden van drones kunnen kopers aantrekken, voor veel bezichtigingen zorgen en bijdragen aan een snelle verkoop van uw huis. Maak samen met de makelaar een goed script en een financieel plaatje voordat u begint te filmen.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!