Prikkel de zintuigen van de koper

Prikkel de zintuigen van de koper op een aangename manier

Iedere mens is gevoelig voor aangename prikkels. Ook de persoon die uw huis komt bekijken. Maak daar gebruik van.

Zorg dat het in uw huis lekker ruikt, dat het er rustig en licht is.

Hoe u daarvoor kunt zorgen? Lees onze tips.

Een lekker ruikend huis

1. Zorg voor frisse lucht in uw huis

Lucht uw huis. Buitenlucht is altijd beter dan de lucht die in uw huis hangt. Zet ramen en deuren minstens een kwartier tegenover elkaar open.

2. Zorg dat het huis lekker ruikt

Zet verse bloemen in een schone vaas, leg vers fruit op de fruitschaal. Druppel een paar druppels citroensap op de deurmat. In de badkamer en op het toilet kunt u enige tijd voor de bezichtiging geurstokjes aansteken. Neem daarvoor niet de meest uitgesproken geur; niet iedereen houdt van wierook of geurstokjes.
Als u gaat stofzuigen, kunt u eerst wat waspoeder opzuigen. De geur van het waspoeder zal zich tijdens het stofzuigen door de woning verspreiden. Indien u huisdieren heeft, gebruik dan een schone stofzuigerzak.
Wat ook goed werkt is een paar druppels vanille extract op de bakplaat druppelen en de heteluchtoven een kwartiertje aanzetten. Het vanille extract verdampt en verspreidt zich door het huis.
Als u een ‘thuisgevoel’ wilt creëren, zet dan een pot verse koffie.

3. Verwijder de geuren van uw huisdieren

Doe de honden en de katten het huis uit voordat de kijkers komen. Laat ze niet in de tuin, maar besteedt ze voor een paar uur uit of ga met uw hond wandelen. Haal honden- en kattenmanden weg, maar ook hun voer- en waterbakken.

4. Voorkom etensluchtjes in huis

Ga niet koken voordat er kijkers komen en stel uw (zware) toiletbezoek uit tot na de bezichtiging.

5. Werk de was weg

Wasgoed ruikt niet fris, daarvoor is het ‘wasgoed’. Krijgt u niet alles op tijd gewassen, doe het vuile wasgoed dan voor een paar uur achter in uw auto. Laat geen wasgoed slingeren en haal het droogrek weg.

6. Verschoon de bedden

Een verschoond bed ruikt lekker en ziet er netjes uit.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Een rustig huis

1. Hou rekening met het omgevingsgeluid

Ligt uw woning aan een drukke straat of langs een tram- of treinspoor? Zorg er dan voor dat deze geluiden zoveel mogelijk buiten blijven door ramen en deuren gesloten te houden tijdens de bezichtiging.
Ligt uw woning aan een park of een stuk bos, dan kunt u dit accentueren door de ramen op te zetten, zodat men binnen de vogeltjes kan horen fluiten.

2. Zorg voor rust

Mensen willen in alle rust uw huis bekijken. Laat de televisie en radio daarom uit.

3. Geef kijkers de ruimte

Doet de makelaar de bezichtiging voor u? Zorg dan dat u een kwartier voor de afspraak het huis uit bent. Kijkers voelen zich niet vrij als u rond loopt en vinden het vervelend als ze niet vrijuit kunnen praten. Tegen een makelaar zeggen ze meestal wel wat hen niet aanspreekt, tegen de eigenaar doen ze dat niet.

Een licht huis

1. Zorg voor veel licht in huis

Een licht huis verkoopt makkelijker dan een donker huis. Haal daarom de vensterbanken leeg, trek de gordijnen zo ver mogelijk open en zeem de ramen elke keer goed. Zorg voor daglicht in alle ruimtes en laat de deuren naar de overloop open.

2. Voorkom donkere hoeken

Loop eens door uw huis om te zien waar donkere hoeken zijn. Zet in die donkere hoekjes een lampje neer. Schrijf op waar u die lampjes hebt neergezet. Dan bent u voor een volgende bezichtiging snel klaar.

3 Verlicht uw huis op een sfeervolle manier

Steek diverse sfeervolle lampen aan bij een bezichtiging in de avond.

Extra tip van Wiki Strang

Mensen die voor een tweede bezichtiging komen, hebben serieus interesse in uw huis. Veel mensen hebben zich moeten haasten om op tijd te zijn. Laat ze zich even onthaasten en ontvang ze hartelijk met een kop koffie of thee, en eventueel een stuk taart. Stel u op als een goede gastheer en -dame, en geef ze daarna alle ruimte om uw huis nog eens goed te bekijken.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!