5 redenen om kleiner te gaan wonen

5 redenen om kleiner te gaan wonen

Er bestaan een heleboel redenen waarom u zou willen verhuizen naar een kleiner huis. Wellicht heeft u een overschot aan ruimte omdat uw kinderen net uit huis zijn, moet u kleiner gaan wonen in verband met de financiën, besluit u om te verhuizen naar een seniorenwoning, of heeft u simpelweg niet zoveel ruimte meer nodig. Ook wanneer u geen specifieke reden heeft, raden wij u van harte aan om er bewust voor te kiezen kleiner te gaan wonen. Klein wonen is – in onze ogen – écht de toekomst! Overweegt u om uw (grote) huis in te ruilen voor een wat meer bescheiden exemplaar, dan geven onderstaande redenen wellicht de doorslag.

1. U heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn

Kleiner wonen is een grote trend op de woningmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de populaire ‘Tiny Houses’. Steeds meer mensen kiezen voor een minimalistisch leven: het maken van ruimte in huis door spullen op te ruimen en weg te doen. Alles om maar minder spullen in huis te hoeven hebben en dierbare eigendommen meer te kunnen waarderen. Woont u in een groot huis, dan betekent dit ook direct dat u meer ruimte heeft om spullen op te slaan. Wanneer u kleiner gaat wonen, maakt het voor u gemakkelijker om te leven met minder rommel. Lees hier tips waarmee u uw inboedel flink kunt uitzoeken én opruimen.

2. U wordt creatiever

Waar u voorheen voor ieder meubel meer dan genoeg ruimte had, wordt u bij een kleinere woning uitgedaagd om creatiever te zijn en slimme oplossingen te bedenken. Meubels die u al heeft, kunnen meerdere functies hebben. Zo kan uw eettafel ook dienen als bureau en uw bank als slaapbank. Dat betekent dat u uiteindelijk ook minder meubels nodig zult hebben. Benut iedere centimeter in uw kleine woning, zo ook het plafond. Hang planken op, of kies voor planten in hangpotten in plaats van bloempotten die u de grond plaatst.

3. U creëert rust en ruimte

Ervaar vrijheid door minder spullen te hebben. Een grote woning met veel spullen voelt chaotisch aan en rommel veroorzaakt stress. Daarentegen geeft een klein en opgeruimd huis ruimte en rust. Een opgeruimde omgeving heeft invloed op uw gemoedstoestand en helpt u om lekkerder in uw vel te zitten.

4. U bespaart op kosten en u houdt geld over

Misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen kleiner te gaan wonen, is de besparing op kosten die hiermee gepaard gaan. Bij een kleinere woning, bent u o.a. (in veel gevallen) minder geld kwijt aan uw maandelijkse huur- of hypotheeklasten, betaalt u een lagere energierekening en bent u minder geld kwijt aan onderhoud. Zo houdt u meer geld over voor bijvoorbeeld vakanties.

5. U bespaart tijd

Ook niet geheel onbelangrijk, u bespaart met een kleine woning ook veel tijd. Was u eerder een hele dag kwijt aan het schoonmaken van uw huis (zo’n één keer per week) dan bent u met een kleinere woning een heel stuk sneller klaar. Bij een kleine woning komt daarnaast vaak een bescheiden tuintje. Wanneer u niet gek bent op tuinieren – of veel waarde hecht aan minder – zult u hiermee ook minder tijd kwijt zijn aan tuinonderhoud. Hierdoor houdt u weer meer tijd over voor uzelf, uw gezin of uw hobby’s.

Kortom: u ontvangt meer geluk, creativiteit, rust, geld en tijd door te verhuizen naar een kleinere woning!

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Hoe Eduard Strang Verhuizingen u kan helpen wanneer u kleiner wilt gaan wonen

Wij begrijpen dat het lastig voor u kan zijn om waardevolle, dierbare spullen weg te doen. Wilt u liever geen afstand doen en tóch kleiner gaan wonen, dan biedt Eduard Strang Verhuizingen (tijdelijke) opslag aan voor uw spullen. Of het nu gaat om betekenisvolle kunst- en antiekstukken, of één enkel inventarisstuk, bij ons staat zorgvuldigheid voorop!

Eduard Strang Verhuizingen is daarnaast gespecialiseerd in kleine verhuizingen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden voor uw verhuizing naar een kleinere woning. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen, een mail te sturen naar info@strang.nl of te bellen naar 073 200 4085. Verhuis minder en geniet meer!

kleiner wonen mooi

kleiner wonen gesplitst

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!