11 tips voor de voorbereiding van de verhuisdag
11 tips voor de voorbereiding van de verhuisdag
In uw oude woning staat alles zo’n beetje klaar en de verhuisdag komt eraan. Graag geven we u een paar tips waardoor de verhuizing soepel verloopt.
1. Informeer tijdig of u een parkeerontheffing nodig heeft
Controleer minimaal 4 weken voor de verhuisdag bij de gemeente of u een parkeerontheffing nodig heeft. Vooral in de grotere steden is die vaak nodig.
Denk aan Maastricht, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en de oude centra van steden. Daar mogen geen twee verhuizingen in dezelfde straat plaatsvinden. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid van hulpdiensten. De eerste aanvrager heeft voorrang. Het is dan ook zaak dat u die vergunning vroeg aanvraagt. De handhaving door de lokale overheid is vaak streng. Indien u geen ontheffing heeft, wordt de verhuizing stopgezet. Neem ook contact op met Eduard Strang; wij hebben veel informatie over diverse locaties. Check ook of er weekmarkten en wegwerkzaamheden zijn gepland.
2. Informeer naar de bereikbaarheid van uw woning bij nieuwbouw
Zijn de weg en de oprit naar uw woning gereed? Is de straat die dag afgesloten of opgebroken door werkzaamheden? Vraag hier tijdig naar, want als uw woning niet bereikbaar is, valt er weinig te verhuizen.
3. Informeer naar de verhuisregels van het appartement- of zorgcomplex
Zijn er regels voor nieuwe bewoners? Is er een verhuisschema opgesteld voor nieuwe bewoners waarin staat wie op welke dag mag verhuizen? En dus gebruik mag maken van de liften. Soms worden liften voor verhuizingen van binnen beschermd tegen beschadigingen, of moeten ze door u beschermd worden. Ook leveranciers van keukens en meubelbedrijven moeten zich aan deze regels houden.
In zorgcomplexen mogen de liften vaak niet rond het middaguur gebruikt worden voor verhuizingen, omdat deze dan nodig zijn voor het rondbrengen van maaltijden. Zorg ervoor dat u de regels kent en stel zo nodig Eduard Strang op tijd op de hoogte.
4. Reserveer een plaats voor de verhuiswagen en de verhuislift
Reserveer parkeerplaatsen voor de vrachtwagen en eventueel voor de externe verhuislift voor het oude en het nieuwe huis. Om die plaatsen vrij te houden, kunt u misschien de auto’s van de buren gebruiken.
5. Zorg voor eten en drankjes op de verhuisdag
Vraag één persoon deze dag voor het eten en de drank te zorgen. Laat deze persoon de boodschappen doen en de hapjes en dranken klaarmaken. Geef vooraf door hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Een extra koffiezetapparaat en waterkoker zullen deze dag van pas komen. In onze krant staat een recept voor een lekkere, hartige taart die daags tevoren gemaakt kan worden.
Heeft u handige tips of verbeteringen?
Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.
6. Maak kennis met de nieuwe buren
Heeft u de buren nog niet ontmoet, dan zijn de dagen voor de verhuizing een mooie geleigenheid om met een fles onder de arm even kennis te gaan maken. U kunt hen dan meteen melden wanneer u verhuist en dat er wellicht wat overlast gaat ontstaan. Neem de dag voor de verhuizing afscheid van uw huidige buren.
7. Betrek uw kinderen bij de verhuizing
Veel kinderen houden wel van een beetje spanning en sensatie. Een verhuizing valt daar zeker onder. Als ze willen, kunnen ze – onder onze begeleiding – de vrachtruimte en de cabine ontdekken. Wij trekken daar graag vijf minuten voor uit. Zo zien ze met eigen ogen hoe hun inboedel van het ene huis naar het andere gaat. Een paar foto’s en ze hebben mooie verhalen voor hun vriendjes en vriendinnetjes. Lees meer handige tips voor een verhuizing met kinderen.
8. Bedenk de beste oplossing voor de oudere die verhuist
Voor oudere mensen betekent een verhuizing veel onrust. Ze verlaten hun bekende omgeving en gaan naar een plek die ze nauwelijks kennen. Voor de ene persoon is het goed om die dag iets anders te gaan doen of elders opgevangen te worden. Een ander wil misschien de verhuisactiviteiten volgen. Overleg ruim voor de verhuisdag met de persoon die gaat verhuizen wat hij of zij het liefste doet. De meest ideale situatie is wanneer de oudere persoon nog bij daglicht de nieuwe plek kan betrekken, de nieuwe opstelling van de meubels ziet en het nieuwe uitzicht kan bekijken. Met een kop koffie of iets sterkers. Probeer met Eduard Strang op tijd een dergelijk planning af te stemmen.
9. Maak de oude woning veegschoon wanneer deze leeg is
U wordt geacht de woning ‘veegschoon’ achter te laten. Dat betekent: de woning stofzuigen, de schuur en garage vegen, afvalbakken legen, de badkamer, keuken en toiletten poetsen. Het is heel fijn wanneer iemand anders dat voor u doet, zodat u zich met de verhuizing kunt bezighouden.
10. Houd belangrijke zaken apart en bij elkaar
Om niets belangrijks kwijt te raken, stelt u een ‘verhuiskoffer’ samen die u tijdens de verhuizing bij u houdt. Deze gaat dus niet in de verhuiswagen.
Een aantal weken of dagen voor de verhuizing verzamelt u zaken die u rond de verhuizing nodig heeft: legitimatie bewijzen, papieren voor de woningoverdracht zoals huurcontracten, reservesleutels en inspectierapporten, de overeenkomst met het verhuisbedrijf in bijvoorbeeld Eindhoven.
Zorg voor een notieblok en een pen om de meterstanden op de verhuisdag op te schrijven: de water-, gas- en elektriciteitsstand. Maak ook foto’s van die meterstanden; dat is het beste bewijs.
Uw medicijnen voor de verhuisdag en de dagen erna komen ook in deze koffer.
Verder gaan er extra kleding, nachtkleding en uw toilettas in.
Tenslotte gaan ook de plattegronden van de kamers van uw nieuwe huis in deze verhuiskoffer.
11. Plak plattegronden op de deuren van de betreffende kamers
De verhuizers van Eduard Strang houden van sjouwen, maar niet van onnodig gesjouw. Wij willen in de nieuwe woning alles graag in één keer op de goede plaats zetten. En dat kan heel makkelijk wanneer u van iedere kamer een tekening maakt waarop staat waar de meubels moeten komen te staan. Als u deze tekening – het mag een eenvoudige schets zijn – op de deur van de betreffende kamer plakt, dan zetten wij alles in één keer op de juiste plek. De dozen zetten wij daarna op de lege plekken in de juiste kamer; op het etiket staat namelijk naar welke ruimte die moet. Deze aanpak geeft rust voor u en voor ons.
Verhuisofferte aanvragen
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!