7 tips voor het uitzoeken en opruimen van uw inboedel

7 tips voor het uitzoeken en opruimen van uw inboedel

1. Begin op tijd

Het opruimen van uw spullen kost veel tijd en energie. Ook al ziet u er tegenop, maak een begin. Als er een moment komt waarbij u het niet meer weet, neem dan een pauze. Daarna begint u weer met frisse moed. U zult zien dat het steeds makkelijker gaat.

2. Categoriseer

Bepaal wat u wilt houden, wat weg mag en waaraan u twijfelt. Die keuze is niet altijd makkelijk. Stel uzelf de vragen: Heb ik het nodig? Ga ik het in de toekomst gebruiken? Ben ik er aan gehecht? Heeft het een speciale betekenis voor me?
Spullen wegdoen kan lastig zijn. De beslissing wordt makkelijker wanneer uw meubels een tweede leven krijgen. Wij werken graag met de lokale Vincentius Stichting. Zij krijgen de goederen geschonken en verkopen ze. De opbrengst gaat naar lokale projecten zoals de voedselbank. Een andere optie is een kringloopwinkel.

3. Maak een planning

Maak een indeling van uw tijd. Voor een gemiddeld woonhuis is een planning van 8 weken normaal. Start met de vertrekken waar het meeste opgeruimd moet worden. Meestal zijn dat de zolder, de voorzolder, de schuur en de garage. Neem vervolgens de studeerkamer en de slaapkamers onder handen. Hierna de bijkeuken en de keuken. En als laatste de woonkamer.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

4. Voer iedere week de goederen af

Door constant spullen af te voeren die u niet meer gaat gebruiken, blijft u het overzicht houden en blijven de werkzaamheden behapbaar. Maak stapels van spullen die u weggeeft, naar een kringloopwinkel gaan en die u weggooit. Het geeft veel voldoening als ze weg zijn en u meer ruimte heeft.

5. Werk ruimte voor ruimte af

Pak het opruimen ruimte voor ruimte aan en kom niet in de verleiding om twee of drie ruimtes tegelijk onder handen te nemen. Dat zorgt voor onrust en komt uw motivatie niet ten goede. Wanneer u een ruimte heeft opgeruimd, geeft dat voldoening. Het voelt als een overwinning. Op naar de volgende.

6. Bekijk uw planning geregeld en vink af

Niets is zo lekker als zien wat u al heeft gedaan. Dat motiveert geweldig. Bekijk uw planning dan ook geregeld en vink de zaken af die u heeft gedaan. Zo houdt u overzicht en een tevreden glimlach op uw gezicht.

7. Plan vrije tijd in

Ook al loopt het allemaal lekker, uw huis opruimen is een flinke klus. Zeker met de deadline die u heeft. Om het allemaal behapbaar te houden, is het wijs om tijd voor ontspanning in te plannen. Dat kan een middag of avond zijn, misschien een hele dag. Bedenk iets dat u heel graag doet en waar u energie van krijgt. En geniet er van.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!