8 tips voor een goede verhuisplanning

8 tips voor een goede verhuisplanning

U maakt plannen om te gaan verhuizen, maar u weet nog niet wanneer dat gaat gebeuren. Dat is het perfecte moment om contact met ons op te nemen.
Er kunnen dan namelijk al heel wat zaken voorbereid worden. Het is fijn voor u om ruim op tijd inzicht te hebben in de mogelijkheden. Deze gesprekken voeren we soms al een half jaar voor de werkelijke verhuizing. En dat is geen overbodige luxe.

1. Vraag in een vroeg stadium naar de mogelijkheden

Wij komen graag bij u op bezoek om de verhuiswerkzaamheden te bespreken. We vertellen u wat de mogelijkheden zijn en de kosten die daaraan zijn verbonden. U kunt zelf alles inpakken of u laat dat aan ons over. U demonteert de meubels of wij doen dat voor u. Voert u de overtollige inventaris af of doen wij dat? Wilt u uw inboedel tijdelijk opslaan wanneer uw nieuwe huis nog niet beschikbaar is?

2. Maak gebruik van onze planning

12-10 weken voor de verhuizing: verhuisofferte en gesprek aanvragen bij Eduard Strang
9-8 weken voor de verhuizing: verhuizing inboeken en afspraak maken wanneer de dozen worden geleverd
8 weken voor de verhuizing: starten met opruimen
5 weken voor de verhuizing: afvoeren overtollige inventaris
4 weken voor de verhuizing: starten met inpakken (zolder / garage / berging)
2 weken voor de verhuizing: verhuiskoffer klaarmaken (papieren / medicijnen )
1 week voor de verhuizing: inpakken woonkamer / slaapkamer (deels) / keuken (deels)
1 dag voor de verhuizing inpakken laatste goederen slaapkamer en keuken (m.u.v.
koffieapparaat)
Verhuisdag Alles is goed voorbereid en de verhuizers gaan van start
Na de verhuizing Verhuisdozen op laten halen als u klaar bent

3. Begin op tijd met het uitzoeken van de inboedel

De meeste onderschatte werkzaamheid bij verhuizen is het uitzoeken van de inboedel: wat moet weg en wat gaat mee? Dit kost meestal veel meer tijd dan men vooraf bedenkt. Begin dus op tijd. [link naar uitzoeken en opruimen]
Nadat de inboedel is uitgezocht, kunnen de verhuisdozen in een hoog tempo ingepakt worden.
Wist u dat het uitzoeken van een inboedel doorgaans 90% van de tijd kost en het inpakken slechts 10%? Wanneer u 8 weken voor de verhuizing start met uitzoeken, kunt u 4 weken voor de verhuizing beginnen met inpakken. Dat lijkt vroeg, maar de laatste weken voor de verhuizing zult u waarschijnlijk veel tijd steken in uw nieuwe woning. En dan is het fijn wanneer er al veel is ingepakt.

4. Plan ruimte voor rust in

Hoe goed u het ook aanpakt, verhuizen is een klus die wel wat van u vraagt: het uitzoeken van de inboedel, het inpakken van de dozen, het afvoeren van overtollig meubilair en leven tussen dozen. Dan zijn er ook nog de onverwachte werkzaamheden. Maak dan ook ruimte in uw planning voor momenten waarop u even niets doet, of gaat wandelen. Misschien lekker koken wanneer u dat ontspanning geeft. Zorg voor voldoende momenten waarop u uw energie weer oplaadt. Probeer uw woonkamer zo lang mogelijk in tact te houden (zonder dozen). Dat is dan de plek waar iedereen even kan uitpuffen, bijpraten en ontspannen.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

5. Boek uw verhuisdatum op tijd bij ons in

Eigenlijk kunt u uw verhuisdatum niet té vroeg bij ons vastleggen. Veel mensen plannen hun verhuisdag 6 á 8 weken tevoren in, maar zoals gezegd, dat kan ook al eerder. De meeste verhuizingen zijn aan het eind van de maand. De maanden juni, juli, augustus en december zijn drukke verhuismaanden. Verder wordt er veel verhuisd tijdens schoolvakanties: in de carnavals-, voorjaars-, zomer-, herfst- en de kerstvakantie.

6. Maak een ruime planning

Hoe goed de verbouwingsplanning ook is gemaakt, de opleverdatum loopt nogal eens uit. Er zijn tijdens een verbouwing bijna altijd activiteiten die tegenzitten. Maak de planning dan ook ruimer dan u in eerste instantie wilde. Op die manier kunt u tegenvallers opvangen.
Onze verhuisplanning zit namelijk – op korte termijn – vol en dat is bij andere verhuisbedrijven net zo. Op het laatste moment de verhuisdatum verzetten, is erg lastig.

7. Gebruik ‘de verhuiskoffer’

Zet een aparte ‘verhuiskoffer’ klaar om zaken in te doen die u rondom de verhuizing nodig kunt hebben. Denk aan de papieren van de notaris, medicijnen, identiteitspapieren. Bewaar deze koffer op een vaste plaats.

8. Bel ons wanneer u extra hulp nodig heeft

Ondanks uw zorgvuldige voorbereidingen kan het gebeuren dat u toch wat extra hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het inpakken of demonteren van meubelen. Neem zodra u ook maar een vermoeden heeft dat u deze extra hulp nodig gaat hebben, contact met ons op. Wij schieten u graag te hulp.

Zie ook: de voorbereiding op de verhuisdag

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!