14 voorbeelden van hulp van familie en vrienden die heel welkom zijn

14 voorbeelden van hulp van familie en vrienden die heel welkom zijn

Het is natuurlijk fantastisch wanneer familieleden en vrienden u aanbieden om te komen helpen. Bedenk wel, dat u de regie houdt en de beslissingen neemt. Als u uw familie en vrienden goed kent, weet u wie u voor welke klus het beste kunt vragen. En ook wie zich doorgaans aan gemaakte afspraken houdt. Als u het goed regisseert, is hulp heel fijn.

1. Hulp bij het uitzoeken van uw spullen

>Het uitzoeken van welke spullen u wilt verhuizen en welke weg mogen, is het meeste werk bij een verhuizing. Neem daar ruim de tijd voor. Het is natuurlijk fijn wanneer iemand u daarbij helpt, maar u bent degene die beslist wat er weg gaat.

2. Hulp bij het wegbrengen van goederen

Heeft u iemand in de familie met een aanhangwagen of busje? En heeft deze u hulp aangeboden? Dan is deze hulp heel handig om goederen weg te brengen die niet meeverhuizen. Denk aan familieleden die u een plezier doet met meubelstukken, de kringloop en de stort. Het is het beste wanneer dit ruim voor de verhuizing wordt gedaan, want hier gaat vaak veel meer tijd in zitten dan u denkt. Handige tips voor het uitzoeken en opruimen van uw inboedel kunt u hier lezen.

3. Hulp bij het inpakken

Neem de aangeboden hulp met open armen aan, maar pas nadat alles door u is uitgezocht. Voor het efficient inpakken kunt u deze handige inpakinstructies gebruiken.

4. Hulp bij het afhalen van lampen

Heeft u een elektricien in de familie of in uw vriendenkring? Hij of zij wil u misschien helpen alle lampen af te halen en verhuis-peertjes terug te hangen.

5. Begeleiding tijdens de verhuizing

Misschien is het fijn wanneer er iemand is met wie u kunt overleggen tijdens de verhuizing over de zaken die zich die dag voordoen. Maar ook om even tegen te praten wanneer u stress voelt opkomen.

6. Hulp bij het verhuizen?

Laten wij van Strang hier even eerlijk zijn: het heeft weinig nut als er op de verhuisdag mensen rondlopen die er niet hoeven te zijn. Dit werkt voor u alleen maar stress verhogend. Geef ons maar de schuld: “de verhuizer heeft aangegeven dat dit niet de bedoeling is”.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

7. Hulp bij het maken van de indeling van uw nieuwe woning; wat komt waar te staan en wat past niet.

8. Het maken van een plattegrond van iedere ruimte.

De verhuizers plaatsen dan alles direct waar u dat wilt.

9. Het schoonmaken van de oude woning als de verhuizers weg zijn.

10. Voor u koken op de dagen rondom en tijdens de verhuizing.
Bijvoorbeeld het recept op onze website: “lekker eten op de verhuisdag“, een gevulde soep met stokbrood of een vers ingevroren maaltijd voor in de magnetron.

11. Vraag de buren of ze daags voor de verhuisdag hun auto’s kunnen parkeren op de plek waar de verhuiswagen komt te staan.

12. Een paar dagen na de verhuizing het ophangen van schilderijen, de televisie en hanglampen.

Meteen na de verhuizing is het nog een beetje wennen in uw nieuwe woning en staat nog niet alles op zijn plaats. Direct na de verhuizing schilderijen en lampen ophangen kan daarom net te vroeg zijn. Een paar dagen later weet u beter wat u wilt.

13. Iedereen is anders en zal op zijn eigen manier omgaan met emoties.

Door vooraf na te denken en met iemand te praten over hoe dat bij u of uw partner werkt, krijgt u duidelijk welke hulp daarbij gewenst is. Een partner die veel last heeft van stress, kan behoefte hebben aan overzicht en inzicht: wie doet wat en wanneer. Onze verhuisplanner geeft u dit overzicht.

14. Het kan zijn dat het voor u, uw partner of uw kinderen fijner is om niet de hele dag bij de verhuizing te zijn.

Jonge kinderen en mensen met dementie vinden het vaak prettig om alleen de start en het einde van de verhuizing mee te maken. Als dat in uw geval zo is, vraag dan iemand die u vertrouwt om op de verhuisdag aanwezig te zijn om vragen van de verhuizers te kunnen beantwoorden. U heeft dan de ruimte om met uw partner of kinderen die dag iets anders te gaan doen. Of u bent zelf aanwezig bij de verhuizing en organiseert opvang voor uw demente partner of uw jonge kinderen.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!