Tuinaanleg voor, tijdens of na de verhuizing

Tuinaanleg voor, tijdens of na de verhuizing

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning zijn er een hoop zaken die de aandacht
vragen. Te midden van alle onrust en stress wordt de tuin echter vaak overgeslagen. “Dat doen we wel als we er eenmaal wonen.”

De praktijk leert dat echter dat het dan in veel gevallen stil blijft liggen. Of de tuin wordt maar minimaal aangepast. Dit is zonde, want juist een goed ontworpen en aangelegde tuin kan het woongenot enorm vergroten. Het settelen op een nieuwe plek in een nieuwe woning wordt hierdoor prettiger en makkelijker.

Als het huis daarnaast toch op de kop staat door de verhuizing en/of verbouwing, dan is
het de ideale tijd om ook de tuin in één keer mee te nemen. Dan kunt u daarna achterover zitten en in alle rust genieten.

Laat u adviseren voor het beste resultaat

Advies over de aanleg en inrichting van de tuin door een professional is een goede keuze. Deze professionals weten waar u rekening mee moet houden. Van beplanting in de juiste periode tot een inrichting die rekening houdt met de zon. Een goed ontwerp van de tuin, geeft ook een beter beeld of er ruimte is voor een overkapping of uitbouw. Zo kunt u beter onderbouwde beslissingen maken zonder er later spijt van te krijgen.

Welke factoren spelen mee bij het ontwerp?

Er zijn een aantal zaken die doorslaggevend zijn bij zowel het ontwerp als het gebruik van de tuin. Geen enkele tuin is hetzelfde en het gebruik moet aansluiten bij de wensen van de gebruiker. Op die manier kunt u optimaal genieten. De volgende zaken bij belangrijk om mee te nemen in de beslissing voor het ontwerp en de aanleg:

  • Ligt de tuin op het zuiden of op het noorden?
  • Hoe wilt u de tuin gebruiken en hoe intensief?
  • Hoeveel tijd en energie bent u bereid in het onderhoud te steken?
  • Hoe kunnen we de beschikbare ruimte het best indelen?
  • Is er inkijk van de omringende buren?
  • Is er een uitzicht dat we willen bewaren of juist versterken?

Een mogelijke keuze door alle omstandigheden mee te wegen

Een voorbeeld van een veelgemaakte keuze is het plaatsen van leibomen, maar is dit wel de beste keuze? Bij inkijk van de buren kiest men vaak voor leibomen aan de randen van de tuin. Terwijl het plaatsen van een (meerstammige) boom halverwege de tuin het het zicht vele malen beter weghoudt. Het zorgt daarbij voor diepte en verdeelt de tuin in twee segmenten. Een plek vóór de boom en een plek achter de boom. Zo ontstaan meteen twee verschillende ruimtes om te zitten en voelt de tuin groter aan.

Neem bijvoorbeeld de twee tuinen op de afbeelding. Beide tuinen zijn 10 x 10 meter, en toch oogt de ene tuin groter, groener en vriendelijker. Daarnaast heeft deze tuin een schaduw én zon terras!

 

Tuinaanleg bij de verhuizing

Vraag professioneel advies voor een optimaal resultaat

Om écht te kunnen genieten van uw tuin voor langere periode maakt u gebruik van professioneel advies. Dan weet u zeker dat zowel het ontwerp als de aanleg volledig naar wens zijn. Daniëlle Hulsebos van LANDSgroen.nl staat klaar om de beschikbare ruimte optimaal in te zetten.

Persoon met boormachine in de hand

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!