Verhuizen inpakinstructies

barreldoos voor dekbedden en kussen eduard strang verhuizingen vught den bosch

dekbedden en kussens komen weer schoon uit deze barrel-doos

Inpakinstructies

Bestel tijdig uw verhuisdozen
U kunt direct na uw verhuisopdracht beschikken over de verpakkingsmaterialen die u nodig heeft: de verhuisdozen, inpakpapier en codeeretiketten. Het is verstandig deze 6 à 8 weken voor de verhuizing bij ons te bestellen. Woont u in onze regio, dan bezorgen wij de dozen op zaterdag. U ontvangt alle materialen in één keer.
U kunt de dozen per email bestellen: planning@strang.nl

Verhuisdoos

De standaard verhuisdoos is ideaal om de meest voorkomende inventaris in te pakken. Pak de doos niet te vol; bij het sluiten van de doos mag de deksel niet bol staan.

Wist u dat er eigenlijk niets “standaard” aan deze doos is? Ten eerste is deze doos oersterk; bestaat uit drie unieke lagen, heeft een ingenieus vouwsysteem waardoor er geen tape nodig is en de handvatten zijn extra sterk. De buitenste laag (kraftwerk) is een extra super stevige witte papier laag die de doos uiterst sterk en heel duurzaam maakt. Bij bouwmarkten kunt u ook “verhuis-“dozen kopen maar die missen juist deze bijzondere lagen. Hierdoor scheuren de bouwmarktdozen vaak direct bij het eerste gebruik; zonde van de inhoud, van uw geld en ook niet bepaalt duurzaam.  

Boekendoos

Dit type verhuisdoos is bestemd voor het verpakken en verhuizen van boeken, lp’s en kleine, zware items. Pak ook deze dozen niet te vol; bij het sluiten van de doos mag de deksel niet bol staan.

Barreldoos

Dit is een groot formaat verhuisdoos bestemd voor goederen die niet in de standaard verhuisdoos passen en licht van gewicht zijn. Denkt u aan dekbedden, kussen, kleine schilderijtjes en speelgoed. Pak de doos niet te vol; bij het sluiten van de doos mag de deksel niet bol staan. Alleen bij deze barreldoos dienen de onder- en bovenkant met tape afgesloten te worden.

garderobbendoos

kreukvrij hangkleding verhuizen

Garderobedoos

Deze doos is hoog en voorzien van een garderobe-roede. Met deze doos wordt uw hangkleding hangend overgebracht. Omdat deze dozen groot zijn, staan ze bij u vaak in de weg. Wij brengen ze daarom op de dag van de verhuizing mee. De verhuizers pakken uw hangkleding rechtstreeks uit uw hangkast over in de garderobe-doos en hangen deze in de kledingkast van uw nieuwe huis.

Inpakpapier

Om kleine, kwetsbare items te verpakken, gebruiken we inpakpapier. Een weetje: inpakpapier wordt al meer dan 130 jaar gebruikt en is hetzelfde (onbedrukte) papier als waarop de krant wordt gedrukt. Lees ook ‘Inpakken van breekbare goederen’.

Codeerstickers

U ontvangt van ons codeerstickers. Na het inpakken van een verhuisdoos plakt u één codeersticker bovenop de doos. U schrijft erop voor welke locatie of kamer de doos bestemd is. En voor u eigen gemak geeft u aan wat er in de doos zit. Ook op alle andere, losse inventarisstukken plakt u een codeersticker. De codeerstickers zijn voorzien van een niet permanent plakkende lijm-laag en laten geen lijmresten achter na het verwijderen. Let op; plak nooit een sticker op antieke stukken, houtfineer en doeken van schilderijen.

Plakband

Gebruik géén plakband voor het dichtplakken van de standaard verhuisdozen en de boekendozen. Dit is niet nodig omdat de dozen dichtgevouwen worden. Plakt u de doos toch dicht, dan is deze niet meer bruikbaar en moet u hem kopen. Alleen de barreldoos heeft geen vouwsysteem en moet aan de onderkant met plakband dicht geplakt worden.

boekendoos eduard strang verhuizingen vught den bosch

Heeft u handige tips of verbeteringen?

Heeft u interessante tips en of onderwerpen die aansluiten bij Wiki Strang en zou u deze ook willen delen? Of zou u ons willen helpen met onderwerpen te verbeteren? Wij staan hier voor open en uw hulp is meer dan welkom.

Inpakken breekbare goederen

pakpapier voor breekbare goederen servies glaswerk eduard strang verhuizingen vught den bosch

echt pakpapier, voor glas en serviesgoed (daar kan geen noppenfolie tegenop)

Leg onderin de verhuisdoos een oude handdoek of iets dergelijks. Verpak ieder bord van uw servies in inpakpapier. Plaats de borden op de zijkant. Leg ze dus niet horizontaal op elkaar, want dan kunnen de onderste borden door het eigen gewicht breken. Ook kleine schilderijen plaatst u – verpakt in papier – staand in de verhuisdoos.

Open dozen

In principe moeten alle verhuisdozen dicht gevouwen worden. Zo kunnen de dozen efficiënt gestapeld worden.
Er zijn een paar uitzonderingen: kleine kamerplanten mogen in een open doos geplaatst worden. En bijvoorbeeld licht speelgoed dat net niet in een barreldoos past.

Verhuiskoffer

Dit koffer is voor alle zaken die u tijdens de verhuizing nodig heeft: papieren voor de notaris en de (huur-)overdracht van uw woning, legitimatie, sleutels, waardepapieren, medicijnen, de opladers van uw mobiele toestel en tablet, reserve kleding, nachtkleding, de toilettas. Markeer dit koffer duidelijk met het speciale label van Wiki Strang.

Onderdelendoos

etiket onderdelendoos

onderdelendoos: niets zoek na de verhuizing

Verzamel alle kabels en de afstandsbediening van de tv in 1 zak, van de decoder en de stereo in 1 andere zak en schrijf er met viltstift op wat het is. Doe uw sleutels in een sleutelzak. Kleine onderdelen van kasten in weer een andere zak. Schrijf ook op deze zakken wat erin zit en doe ze samen met de andere zakken in de onderdelendoos. Markeer deze doos met het speciale label van Wiki Strang. Op deze manier raakt u niets kwijt.

Wat niet in een verhuisdoos past…

Alles wat niet in een doos past, wordt door ons apart verpakt. Denk aan meubelen, tv, schilderijen, lampen etc. Wat niet in een verhuisdoos past, is onze zorg.

Belangrijk als uw goederen worden opgeslagen

De volgende zaken mogen niet in onze opslag opgeslagen worden:

  • Levensmiddelen
  • Planten
  • Waardepapieren, geld, postzegel- en muntenverzamelingen, sieraden en juwelen.
  • Chemicaliën en licht ontvlambare stoffen, zoals schoonmaakmiddelen, verf, accu’s, alle mogelijk brandstoffen, gasflessen en zuren.
  • Leeg alle mogelijk producten en gereedschappen die van chemicaliën en brandstoffen voorzien zijn. Denk bijvoorbeeld aan benzinegrasmaaiers, gas-BBQ’s, gasbranders, petroleumkachels, stormlampjes etc.

Droog ruim voor de verhuizing alle tuinmeubels en andere objecten die buiten staan. Als tuinmeubilair nat opgeslagen wordt, zullen de andere spullen in de container ook vochtig worden en alle objecten zullen gaan schimmelen. Maak tuinpotten en tuinmeubels goed schoon. Leeg waterslangen zorgvuldig.

speciale boekendoos eduard strang verhuizingen

Deze boekendoos is een stuk kleiner; zodat deze niet te zwaar kan worden.

Een plattegrond van ieder kamer

Maak een eenvoudige schets van ieder kamer waarop te zien is waar elk meubelstuk komt te staan. Plak deze plattegrond op de deur van de betreffende kamer. Onze verhuizers zien op deze manier in één oogopslag waar het meubelstuk geplaatst moet worden.

Uitpakken van de dozen

Pak goederen die in inpakpapier zijn verpakt, boven de verhuisdoos uit. Mocht er iets uit het inpakpapier vallen dan is de kans het groot dat het item alsnog opgevangen wordt door het pakpapier van de andere goederen in de doos. Op deze manier voorkomt u schade. Als de doos leeg is, vouw hem dan plat en verzamel alle dozen op een schone en vochtvrije plaats.

Ophalen van de verhuisdozen

Nadat alle dozen door u zijn uitgepakt, neemt u contact op met: planning@strang.nl om een afspraak in te plannen voor het ophalen van de dozen. In de regio Vught, Den Bosch halen wij iedere zaterdag de verhuisdozen op. Het ophalen is eenmalig zonder kosten. Het is natuurlijk mogelijk om meerdere keren de dozen op te laten halen, maar dan worden er kosten voor berekend. Buiten onze regio laten wij door een samenwerkingspartner de dozen eenmalig ophalen. Bewaart u de dozen op een schone een vochtvrije plaats.

Verhuisdozen na de verhuizing overnemen

U krijgt de verhuisdozen van ons in bruikleen. De dozen zijn speciaal geproduceerd om een aantal keren te gebruiken. Het is mogelijk om tegen geringe kosten verhuisdozen van ons over te nemen.

standaard verhuisdoos

onze “standaard verhuisdoos”: zo sterk & duurzaam zou iedere verhuisdoos moeten zijn.

Voorkom stress: start minimaal 8 weken voor de verhuizing

Begin tijdig met de voorbereidingen van de verhuizing.
De meeste onderschatte werkzaamheden: het uitzoeken van de hele inboedel!
Wat moet weg en wat mag mee. Het uitzoeken kost veel meer tijd dan vooraf ingeschat wordt!
En als inboedel uitgezocht is dan zullen de verhuisdozen in een efficiënt tempo ingepakt kunnen worden.
Wist u dat: Het uitzoeken van een inboedel kost doorgaans 90% van de tijd en het inpakken slechts 10%. Door 8 weken vooraf de verhuizing te starten met uitzoeken, kan het inpakken 4 weken vooraf gestart worden. Doordat de nieuwe woning vaak ook een maand vooraf beschikbaar is zal veel tijd gestoken worden in de nieuwe woning. Waardoor de 4 weken voor het inpakken ruim lijkt en vaak toch nog wel hard nodig is qua tijd.

Verhuizing inboeken, wanneer?

Het kan nooit vroeg genoeg zijn om de verhuisdatum vast te leggen.
Veel klanten boeken hun verhuizing met een specifieke dag circa 6 à 8 weken vooraf.
Wist u dat: Aan het eind van de maand willen de meeste mensen verhuizen, hier zien wij vroegtijdig al veel aanvragen voor komen. Verder zijn er ieder jaar maanden waar het drukker is dan andere maanden, zoals: juni, juli, augustus en december. Verder zijn de reguliere schoolvakanties ook vaak erg druk (carnavals-, voorjaar-, zomer-, herfst- en de kerstvakantie).

Gemaakte planningen voor verbouwingen en opleveringen lopen bijna altijd uit..!

etiket verhuiskoffer

Geen stress; de belangrijke papieren zitten in de verhuiskoffer

Helaas, hoe goed en ruim een planning opgesteld is, de verbouwplanning en opleverplanning lopen nogal eens regelmatig (en fors) uit.
Het verzoek om dan een verhuisdatum te verzetten komt helaas te vaak voor. Maar helaas zit de verhuisplanning bij ons op korte termijn vaak vol (en dit is het geval bij bijna ieder ander verhuisbedrijf in Nederland en verhuisbedrijf in Eindhoven)
Probeer een verbouwplanning en opleverplanning toch nog ruimer te maken, dit om tegenvallers op te kunnen vangen!

Verhuiskoffer

Waar zijn de documenten voor de notaris? Waar zijn de medicijnen?
Gebruik een reiskoffer om gaandeweg de voorbereiding alle belangrijke zaken in op te slaan, die u rond de verhuisdag nodig heeft. Bewaar deze koffer op een vaste plaats.

Extra hulp nodig?

Ondanks alle voorbereidingen kan het gebeuren dat u toch extra hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het inpakken of demonteren van meubelen. Neem zodra er ook maar een vermoeden is dat u extra hulp nodig gaat hebben contact met ons op. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Verhuisofferte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!